29 Eylül 2024 Pazar

'Kimyasal silah kullanıldı' diyen Fincancı'ya soruşturma açıldı

Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı incelemeler sonucu Türk devletinin Güney Kürdistan'da kimyasal silah kullandığının ortada olduğunu söyleyen TTB Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı için "örgüt propagandası" ve "Türk milletini, devletini aşağılama" iddialarıyla soruşturma açtı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı hakkında, Medya Haber TV'de söylediği sözler nedeniyle soruşturma başlattı. Fincancı, konuşmacı olduğu programda ANF'nin yayınladığı görüntüleri incelediğini ve Türk devletinin Güney Kürdistan bölgesinde kimyasal silah kullandığını dile getirmiş, "Belli ki sinir sistemini doğrudan tutan toksik-zehirli kimyasal gazlardan biri kullanılmış durumda. Her ne kadar kullanılması yasak olsa da çatışmalarda kullanıldığını görüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Fincancı, bu sözleri üzerine sosyal medyada da faşistler tarafından hedef gösterildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "20 Ekim 2022 tarihinde PKK/YPG silahlı terör örgütünün sözde yayın organına yaptığı açıklamalar nedeniyle Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 7/2 maddesi kapsamında Terör Örgütü Propagandası Yapmak ve 5237 yılı Türk Ceza Kanununun 301/2. maddesi kapsamında Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama suçlarından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımzca soruşturma başlatılmıştır."