27 Eylül 2024 Cuma

Kilis ve Urfa’da arama kurtarma çalışmaları tamamlandı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Kilis ve Urfa’da arama kurtarma çalışmaları tamamlandı. Diyarbakır, Adana, Osmaniye’de arama kurtarma çalışması büyük oranda tamamlanmıştır" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Osmaniye'de AFAD Koordinasyon Merkezi'nde, merkez üssü MAraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen depremlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şu anda 29 bin 622 arama kurtarma ekibinin sahada olduğunu aktaran Oktay, köylere de yoğunlaştıklarını, her bir köye ulaşana kadar faaliyetlerinin bitmeyeceğini ifade etti.

Bu arama kurtarma ekiplerinden 6 bin 479'unun farklı ülkelerden geldiğini belirten Oktay, 75 ülkeden gelen ekipler nedeniyle bu ülkelere teşekkür etti.

Toplam sahada çalışan personel sayısının 120 bin 344 olduğunu aktaran Oktay, "Köylere bugün daha yoğunlaşmış durumdayız. Çalışmalara baktığımızda, Kilis ve Urfa'da arama kurtarma çalışmaları tamamlanmıştır. Diyarbakır, Adana ve Osmaniye'de de arama kurtarma çalışmaları büyük oranda tamamlanmıştır" dedi.