27 Eylül 2024 Cuma

KBDH: Kader planımızı kendimiz çizecek, öfkemizi faşist iktidara yönelteceğiz

Halkların ölüme mahkum edildiği depreme ilişkin açıklamasında, "Kader planımızı kendimiz çizecek, öfkemizi faşist iktidara yönelteceğiz" dedi.

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH), faşist iktidarın yüzbinlerce insanı ölüme mahkum ettiği depreme ilişkin açıklama yaptı. KBDH, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Şimdi bir adım daha öne çıkma, linç rejimi ile yeniden tesis edilmeye çalışılan devlet otoritesine karşı durma zamanı. Oluşan toplumsallaşma dinamikleri üzerinden halkın  kolektif davranabilme, birlikte yaralarını sarma ve hesap sorma bilincini hakim kılalım. Devlet namına kimsenin, hiçbir kurumun deprem bölgelerinde lütfeder biçimde boy endam göstermesine izin vermeyelim, her birisinden hesap soralım. Ölülerimiz için ve yaşayanlarımızın maruz kaldıkları için öfkeyi bileyelim.

Öz örgütlülüklerimizi oluşturarak toplumsal dayanışmanın en güzelini sergileyen halklarımızdan gelen yardımlarla, gündelik hayatın yeniden örülmesini kolektif bir inşa çalışmasına dönüştürelim. Yine deprem bölgesindeki halkın güvenlik sorunundan temel ihtiyaçlarının karşılanmasına kadar tüm sorunlarının çözüm adresi olacak özsavunma örgütlenmelerini oluşturalım. Yağma yapılıyor adı altında paramiliter güçler, gerici-faşist güruhlar ve devletin kolluk güçleri aracılığıyla terör estirilmesinin önünü alalım. Gerici bir toplumsal yarılma ile öfkenin göçmenlere yöneltilmesine izin vermeyelim, öfkeyi doğru adrese, halkların canına kasteden burjuva-faşist devlete ve iktidarına yöneltelim.

Kadınların birleşik devrim hareketi olarak, neoliberal kapitalizmin enkazı altında kalmamak, erkek egemenlikçi faşist iktidarı enkaza çevirmek için örgütleneceğiz. Bu yağma düzenini yok etmek, kendi kader planımızı ellerimizle çizmek için savaşacağız. Kadınları iki kat daha büyük bir sefalete, yokluğa, yoksunluğa mahkum eden bu düzeni yıkacağız.

OHAM'in asıl hedefi kolektif davranabilme yeteneğimizi tarumar etmekse biz de kolektif davranabilme, söz söyleme, örgütlenme ve eylem hakkımızı kullanarak onu boşa çıkartacağız. Bu da yetmez, OHAL'i boşa çıkarmak için devletin şiddet tekelini kıracakk, gerçek yağmacılardan hesap soracağız.

Bu baharı AKP-MHP faşist iktidarının kışına çevireceğiz. 8 Mart'a hayatlarımızı enkaza çevirenlerden, onbinlercemizi enkaza gömenlerden hesap sorma bilinci ile yürüyeceğiz .bize bu kader planını çizenlerin villalarını, plazalarını, saraylarını başlarına yıkmak için savaşacağız. Patriyarkal kapitalist sistemi yerle bir etmek; sınıfsız, sömürüsüz, cins ayrımsız özgür bir dünya inşa etmek için kavgayı büyüteceğiz!

Faşizmi ve erkek egemenliğini yıkacağız! Erkek devlet şiddeti ve emek sömürüsüne karşı jin, jiyan, azadi."