29 Eylül 2024 Pazar

Kayyum belediye işçilerine Erdoğan'ı karşılama zorunluluğu getirdi

Tayyip Erdoğan yarın Diyarbakır'a gidiyor. Erdoğan'ın kentte kitlesel karşılanmayacağı endişesi taşıyan Diyarbakır'ın ilçe belediyelerindeki kayyum yönetimi, belediye işçilerine Erdoğan'ı karşılama zorunluluğu getirdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yarın Diyarbakır'daki programına belediye işçilerinin katılması zorunluluğu getirildi. Diyarbakır'ın ilçe belediyelerindeki kayyum yönetimi, işçilere Erdoğan'ın programları için "katılım zorunlu" mesajları gönderdi.

Yenişehir Belediyesi işçilere, "Başkanın (kayyumun) kesin talimatı var. Yarın yapılacak mitinge katılım zorunludur" ifadesiyle programa katılmaları için baskı yaptığı öğrenildi.

ZABITA'DAN ESNAF ZİYARETİ!
Ayrıca kayyum yönetimindeki Kayapınar Belediyesine bağlı zabıtalar, esnafları gezerek, "Malum biliyorsunuz yarın miting var. Dükkanı kapatıp gelin ya da en azından dükkandan biri gelsin" sözleriyle Erdoğan'ın programı için çalışma yürüttü. Yine belediye işçilerine programa katılım zorunluluğu getirildiği aktarıldı.

KATILIM 'ZORUNLU' MESAJI
Kayapınar Belediyesi'nin "Özel Güvenlik" gurubuna ise, "Nöbeti olmayan arkadaşlar hazır bulunmanız gerekmektedir. Arkadaşlar lütfen cumartesi günü nöbet olmayan personeller saat 14.00'da istasyon meydanında cumhurbaşkanının karşılanması için gelmek zorunlu, tekrar hatırlatayım bilginize. Arkadaşlar nöbet yerlerinde bulunan kartbasma giriş çıkış olan yerlerde personel giriş ve çıkış saatlerine 15 dakika kala ve 15 dakika geçene kadar kimsenin iki kart basmaması için cihazın başında durmanız gerekmektedir. Hacı başkanın talimatıdır" mesajları gönderildi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ OKUL MÜDÜRLERİNE MESAJ GÖNDERDİ
Bu arada Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okul müdürlerine mesaj göndererek bulundukları köylerde en az 10 kişiyi İstasyon Meydanı'na taşımasını şartı getirdi.

Mesajda, "Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Diyarbakır'a geleceğinden, benden Milli Eğitim her köyden bir ya da iki araç getirmemi istiyorlar. Köylerinizden gelmek isteyen varsa getirin araçların ücretini ben vereceğim. Ücret geliş gidiş 550 TL'dir. (Her araca en az 10 kişi bindirilip getirecek) gelmek isteyen varsa ve insanları getirebilecek araç sahibi arkadaşlar varsa bana WhatsApp özelden araç plakasını, hangi köyden getireceğini ve kendi isimlerini yazıp göndersinler. Köyden yolcu getireceklerin haricinde şehirde Bağlar belediyesinde ve müftülüğünde kullanacağım boş araç 60 adet lazım. Boş gelipte şehirde çalışmak isteyen varsa onlarda bana özelden yazsın" ifadeleri yer aldı.