29 Eylül 2024 Pazar

Kaya'nın cenazesi korona şüphesiyle ailesine verilmedi

Tahliye edildiği gün yaşamını yitiren ağır hasta tutuklu Sabri Kaya'nın cenazesi koronavirüs gerekçe gösterilerek ailesine verilmedi. Kaya'nın yeğeni amcası için gerekli müdahalenin yapılmamasına tepki gösterdi, "Bu sürecin hepsi bilinçli gerçekleşti" dedi.

Osmaniye 2 Nolu T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde kalan ağır hasta tutuklu Sabri Kaya, dün tahliye kararı verilmesi ardından tedavi gördüğü Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Kaya için 20 Mayıs'ta Osmaniye Devlet Hastanesi tarafından "Cezaevinde kalamaz" raporu verilip, aynı gün Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi. Kaya hakkında Osmaniye Devlet Hastanesi tarafından "haipshanede kalamaz" raporu verildikten sonra Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da dün tahliye kararı verildi. 
 
Kaya'nın cenazesi hastanedeki işlemlerinin ardından otopsi işlemi için Adana Adli Tıp Kurumu (ATK) morguna kaldırıldı. Kaya'nın cenazesi ailesine koronavirüs (Covid-19) şüphesiyle verilmedi. Cenazenin test yapılması ardından yarın kendilerine verileceğini belirten Kaya ailesi, "Cenazemizi alıp yarın Ceyhan Asri Mezarlığı'nda toprağa vereceğiz" dedi. 

GEREKLİ MÜDAHALE YAPILMADI
Kaya'nın yetkililerin ihmalkârlığı sonucunda yaşamını yitirdiğini söyleyen yeğeni Serhat Kaya, "Amcam öldükten sonra tahliye kararı verildi. Bu nasıl bir vicdandır. Ölmesini bekliyorlardı" diyerek duruma tepki gösterdi. Amcasına ilişkin yapılan başvurunun AYM tarafından reddedildiğini hatırlatan Kaya, bu karardan sonra amcasının durumunun kötüye gittiğini ve bunun üzerine 3 aylık şartlı tahliye verildiğini söyledi. Amcası için gerekli müdahalenin yapılmadığını ifade eden Kaya, "Bu sürecin hepsi bilinçli gerçekleşti" dedi.