27 Eylül 2024 Cuma

Kanal İstanbul'a karşı çıkanlar iki deniz arasında yürüdüler

Kanal İstanbul projesine karşı çıkan yaşam savunucuları, Sazlıbosna Köyü ile Şamlar Köyü arasındaki güzergahta yürüyüş gerçekleştirdi.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Sazlıbosna Köyü ile Şamlar Köyü arasındaki 11 km uzunluğundaki güzergahta "İki deniz arasında yaşam var" şiarıyla, Kanal İstanbul projesine karşı yürüyüş yaptı.

Yürüyüş öncesi, geleceği tahrip edecek Kanal İstanbul projesiyle ilgili forum düzenlendi. Foruma Sazlıbosna köylülere de katıldı.

Ardından Şamlar Köyüne yürüyüş başladı. Kanal İstanbul'un yaratacağı tahribata karşı şehrini, doğasını, geleceğini savunanlar Sazlıbosna Baraj Gölü kıyısı boyunca yürüdüler.

Yaşam savunucuları, Sazlıbosna Gölü kıyısında "Ya kanal, ya İstanbul" sloganı attı.

11 KİLOMETRE YÜRÜDÜLER
Çok sayıda rehber ve acil müdahale gönüllülerinin öncülüğünde devam eden yürüyüş, Kanal İstanbul'un yapılacağı güzergah olan Marmara ve Karadeniz arasındaki yaklaşık 11 kilometrelik alandan devam etti. Jandarma ve polisin yürüyüş boyunca kitleyi takip ederken, yaşam savunucularının geçtikleri yerlerde Kanal İstanbul'un yapılmasıyla oluşacak ekolojik tahribata dair bilgilendirmelerde bulundu.

Yaklaşık 4 saat süren yürüyüş, Şamlar Köyü Meydanı'nda sonlandırıldı.