29 Eylül 2024 Pazar

Kaldıraç'tan ajanlık dayatmasına tepki

Demokratik eylem ve çalışmalarının yasadışı gösterilmeye çalışılarak okurlarına yönelik polis baskısı ve ajanlık dayatmasına tepki gösteren Kaldıraç, tüm saldırılara rağmen mücadelede edeceklerini kaydetti. 

Kaldıraç üyeleri, okurlarına yönelik polis tehdidi ve ajanlık dayatmalarına ilişkin açıklama yaptı. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Örgütü'nde düzenlenen ve direnişteki SF Trade işçilerinin de katıldığı açıklamanın metnini İlker Savran okudu.

Savran, geçen hafta bir Kaldıraç okurunun evinin önünde polisler tarafından "sohbet" bahanesiyle kenara çekildiğini ve ajanlık dayatmasında bulunulduğunu söyledi. Daha sonra da bu kez okurlarının ailelerinin arandığını ve demokratik eylem ve çalışmaların yasadışı olduğunu iddia eden polislerin, Whatsapp görüşmelerinin takip edildiğini söyledi. 

Kaldıraç okurlarının tepkisi üzerine adının Mehmet Pehlivan olduğunu öne süren polisin, "bana karşı ne yapabilirsiniz, bana gücünüz yetmez" dediğini aktaran Savran, "Bir diğer okurumuz yaşadığı mahallede diğer devrimci kurumlarla yapılan 1 Mayıs kutlaması sırasında hedef gösterilmiş 'rahat durmuyorsun, senin başının altından çıkıyor bunlar' diyerek hem 1 Mayıs, hem de ortağımızın yaptıkları yasadışı ilan edilmeye çalışılmıştır" dedi.

İktidarın salgın günlerinde uyguladığı politikalara dikkat çeken Savran, "Sizler nasıl ki bu sistem içerisinde konumunuz gereği böyle davranmak durumunda kalıyorsanız, biz de, bizim konumumuz da insanlığın değerlerini yaşatma sorumluluğuyla, hırsızların, tecavüzcülerin, cehaletin yuvası haline getirmeye çalıştığınız ülkemizde mücadele içerisinde bilimin ve emeğin ufkunda devrime yürüyen gençleriz" dedi.

Tüm saldırılara rağmen direnmeye devam edeceklerini ve mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyleyen Savran, şöyle devam etti: "Tarih direnenleri hatırlar, Denizleri, İbrahimleri, Mahirleri hatırlar. Ve onların yolumda biz daha fazla örgütlenerek, ailelerimizle, işçi kardeşlerimizle, ablalarımızla, abilerimizle, öğrencilerle, kadınlarla ele ele omuz omuza bu harami düzeninizi yıkacağız yerine özgür eşit bir dünyaya yürüyen sosyalist Anadolu'yu koyacağız."