27 Eylül 2024 Cuma

Kaldıraç okuru Aygün'e polis tehdidi

Kaldıraç okuru Alican Aygün, polis tarafından "çoluğun çocuğun var, aklını başına al" denilerek tehdit edildiğini açıkladı. Aygün'ün başına geleceklerden İstanbul Emniyetinin sorumlu olacağını kaydeden Kaldıraç Dergisi, baskılara son verilmesini istedi.

Kaldıraç Dergisi, okurları Alican Aygün'e yönelik polisin tehdit ve baskılarına ilişkin İHD İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. 

'ÇOLUĞUN ÇOCUĞUN VAR' DİYEREK TEHDİT ETTİLER'
2019 Temmuz'undan beri polisin tehditlerine maruz kaldığını belirten Alican Aygün, Sarıyer Armutlu'da aracının polis olduklarını söyleyen üç kişi tarafından durdurulduğunu söyledi. Kendisi ve yanından ayrıldığı arkadaşına dair çalıştıkları iş, oturdukları yerlere ilişkin bilgi verip, kendisini tanıdıklarını belirterek, tehdit ettiklerini aktardı.

Aygün, sonraki günlerde aynı polislerin İstinye'deki işyerinin önünde araba içinde bekleyerek tacizlerini sürdürdüklerini, 20 Aralık'ta oturduğu Gazi Mahallesi'nde, evinin önünde transit araçtan inerek önünü kestiklerini anlattı. Polislerin, kendisine dair her şeyi bildiklerini, isterlerse 20 yıl yatırabileceklerini belirterek, "çoluğun çocuğun var, aklını başına al, zorluk çıkartma" diyerek, tehditlerini sürdürdüklerini kaydetti.

KALDIRAÇ DERGİSİ: BASKI VE TEHDİTLERE SON VERİN
Açıklama yapan Kaldıraç Dergisi Yazı İşleri Müdürü Ülkü Gündoğdu ise şunları söyledi:"Bu tehditler ne ilktir ne de son olacaktır. Ama bu çürümüş düzenin sahiplerinin bilmesi gereken de, sömürü ve zulüm sürdükçe, eşit, özgür, adil, sömürüsüz bir yaşam mücadelesi de sürecektir. Okurumuz Alican Aygün'ün başına gelecek her şeyden İstanbul Emniyeti, Valilik ve bu devleti yönetenler sorumludur."

Gündoğdu, Aygün'e yönelik baskı ve tehditlere son verilmesini istedi.