27 Eylül 2024 Cuma

Kadına şiddeti engellemeye çalışan Kadir Şeker tutuklandı

Konya'da Ayşe D'ye şiddet uygulayan Özgür Duran'ı engellemeye çalışırken kazara ölümüne neden olan Kadir Şeker tutuklandı. Şeker'in tutuklanmasına Twitter üzerinden tepkiler geldi, serbest bırakılması istendi.

Konya'da Ayşe D'yi darp eden Özgür Duran'ı engellemek istediği sırada kazara ölümüne sebep olan 20 yaşındaki Kadir Şeker tutuklandı. Twitter'da #kadiricinadalet etiketi gündemde ilk sıraya yerleşti.

Üniversite sınavına hazırlanan Kadir Şeker, bir parkta Ayşe D'ye şiddet uygulayan Özgür Duran'a engel olmak istedi. Duran'ın Şeker'e saldırmasıyla başlayan boğuşmada Duran kalbinden bıçaklandı ve hayatını kaybetti. Kadir Şeker, tutuklandı.

Şiddete uğrayan Ayşe D, ifadesinde olay günü Özgür Duran'ın kendisini önce evde, sonra parkta dövdüğünü, yanlarına gelen gencin kendisini kurtarmaya çalıştığını anlattı.

HAYATINI KAYBEDEN DURAN'IN 19 ADET SUÇ KAYDI VAR
Kasten yaralama, hırsızlık, yağma ve uyuşturucu madde ticareti suçlarından toplam 19 suç kaydı olan Özgür Duran'ın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Yüzünde çok sayıda yara izi bulunan Kadir Şeker ise sevk edildiği adliyede "kasten öldürme" iddiasıyla tutuklandı.