27 Eylül 2024 Cuma

Kadıköy'de gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri ile TİP üyelerinin Kadıköy'de yaptığı eylemlere polis saldırısında işkenceyle gözaltına alınanlar serbest bırakıldı.

Hükümetin politikaları sonucu onbinlerce insanın hayatını kaybettiği depremler sonucu, yüzbinlerce depremzedenin de açlık ve soğuğa mahkum edilmesine tepkiler sürüyor. Kadıköy'de dün Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nin hükümetin depreme ilişkin politikalarını teşhir eylemi ve Türkiye İşçi Partisi'nin Kızılay'ın depremzedelere dağıtmak yerine çadırları stokta bekletip daha sonra da fahiş fiyatta satmasını Kadıköy'deki Kızılay önünde yapacağı açıklamaya polis saldırmış çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alınmıştı.

Eyleme yarım saat kala alana gitmek isteyenlerin önünü kesen polis ablukaya aldığı kişileri işkenceyle gözaltına almış. Ancak İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri üyeleri ablukada ve işkence sırasında hükümetin deprem politikalarını teşhir etmiş ve halkları enkaz altında bırakanlarla kendilerine işkence uygulayanların aynı kişiler olduğunu haykırmıştı. Gözaltına alınan 108 kişi götürüldüğü İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sonrası hastane kontrollerinin ardından serbest bırakıldı. Çağdaş Hukukçular Derneği bir kişinin ise başka bir dosyadan yakalama kararı olduğu için geceyi nezarethanede geçireceğini duyurdu.

Kadıköy'de bulunan Kızılay önüne yürümek isteyen TİP üyelerinin önü Süreyay Operası önünde kesilmiş, çok sayıda kişi ablukaya alınmıştı. Abluka içinde polisin işkence uyguladığı TİP üyeleri polisle çatışarak yanıt vermişti. TİP üyeleri de ifade işlemleri sonrası serbest bırakıldı.