26 Eylül 2024 Perşembe

JKŞ: Efrîn, Girê Spî, Serêkaniyê'yi kurtarmak için mücadele edelim

JKŞ üyeleri, Efrîn işgalinin yıldönümü öncesinde yaptığı açıklamada, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı. Kadınlar, "Kadın devrimi kazanımlarına sahip çıkmak, işgal altındaki Efrîn, Girê Spî, Serêkaniyê'yi kurtarmak için mücadele edelim" dedi.

Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Efrîn'e yönelik işgal saldırılarının başlangıç tarihi olan 20 Ocak öncesinde basın açıklaması gerçekleştirdi, "İşgale karşı direniş, şiddete karşı direniş" çağrısı yaptı.

JKŞ üyeleri, TKŞ binasında yaptıkları basın açıklamasında üçüncü yıldönümünde Efrîn işgalini lanetledi. JKŞ adına açıklama yapan Raperin Halil, "İşgalci Türk devleti ve çeteleri, halkımıza ve devrimimize yönelik saldırılarına devam ediyor. Rojava devrimi aynı zamanda kadın ve gençlik devrimidir. Kürt, Arap, Süryani, Aşuri ve Ermeni halklarının özgürlük ve eşitlik devrimidir" dedi.

Halil, işgalci Türk devletinin, emperyalist güçler ve gerici bölge devletleri ile kurduğu kirli ittifakla Cerablus, Bab, Azez, Efrîn, Girê Spî ve Serêkaniyê kentlerinin işgal ettiğini hatırlattı. Halil şöyle konuştu: "Erkek egemen zihniyetle kadınlar ve çocuklara yönelik saldırılar gerçekleştirdiler ve bu saldırılar halen devam ediyor. Aynı kirli ittifak Eyn Îsa'ya saldırıyor. 

Şengal katliamı döneminde binlerce Êzidî kadının DAİŞ çeteleri tarafından kaçırıldığını ve pazarlarda satıldığını hatırlatan Halil, "Efrîn'de erkek egemen Türk devleti ve çeteleri tarafından aynı zihniyetle kaçırılan kadınlara da vahşice işkence yapıldı, şiddet uygulandı ve tecavüz edildi" diye konuştu.

'EFRÎN, GİRÊ SPÎ, SERÊKANİYÊ'Yİ KURTARMAK İÇİN DİRENİŞİ BÜYÜTELİM'
Kadınların Rojava devrimi içinde büyük bir irade oluşturduğunu söyleyen Halil şunları ifade etti: "Türk devleti, kadın devrimimizi yok etme savaşı yürütüyor. Devrimimize karşı pek çok özel savaş yöntemi uyguluyor. Bunlardan biri kadın bedenine yönelik saldırıdır. Bu yöntemlerle devrimimizi içerden yıpratmak, kadınları ve gençleri uzaklaştırmak istiyorlar."

Türk devletinin işgal saldırılarını Güney Kürdistan'da KDP eliyle yürüttüğünü dile getiren Halil açıklamanın sonunda şunları dile getirdi: "Güney Kürdistan'da KDP eliyle gerillaya yönelik saldırılarla Kürt ulusal birliğine saldırıyorlar. Tüm kadınlar, işgalci Türk devletinin saldırıları karşısında durmalıdır. JKŞ olarak, tüm kadınları topraklarımıza yönelik işgale karşı mücadeleye çağırıyoruz. İşgale ve ihanete karşı çocuklarımızın geleceğine sahip çıkalım. Kadın devrimi kazanımlarına, halklarını eşitliğine, dilimize, kültürümüze, tarihimize ve şehitlerin mirasına sahip çıkmak için, Efrîn, Girê Spî, Serêkaniyê ve işgal altındaki tüm alanları kurtarmak için direnişi mücadele edelim. 7'den 70'e herkesi onur ve özgürlüğümüze yönelik saldırılara karşı halk savaşı yolunda irademizi büyütmeye çağırıyoruz."