27 Eylül 2024 Cuma

İzmirli depremzedeler konteynerlerden çıkarılmak isteniyor

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremin ardından konteyner kentte yaşayan depremzedeler, Maraş merkezli depremlerde evsiz kalanların yerleştirileceği iddiasıyla, 2,5 yıldır yaşamak zorunda bırakıldıkları konteynerlerden çıkarılmak isteniyor.

İzmir'de 6,9 büyüklüğündeki depremde yıkılan konutlar nedeniyle 2,5 yıldır konteynerlerde barınmak zorunda kalan halk, yaşadıkları konteynerlerden çıkarılmak istenmelerine isyan etti.

30 Ekim 2020 tarihindeki depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar gören depremzedeler, barınacak bir ev verilmezken, Maraş merkezli depremlerde evsiz kalanların yerleştirileceği bahanesiyle yaşadıkları konteynerlerden çıkarılmak isteniyor.

2,5 yıldır yaşadıkları konteynerlerin içinde sağlıklarını kaybettiklerini, kendilerine barınabilecekleri bir ev verilmediğini söyleyen depremzedeler, "Sokakta kalmak istemiyoruz" dedi.

Yıllardır kendilerine yapılan psikolojik baskıdan kurtulmak istediklerini vurgulayan İzmirli depremzedeler, "Bana bir güven versinler. Biri çıksın bir şey söylesin. İki senedir aynı durumdayız. Yetkililere sesleniyoruz. Biz de depremzedeyiz. Oradan buraya getiriyorlar bizi çıkarıyorlar. Ne mantığa sığıyor anlamıyorum. Nereye gideceğiz. Biz de depremzedeyiz. Durumumuz olsa şu 21 metrekare yerde kim durur. Yaşamadık, yaşama savaşı verdik biz burada" dedi.

Depremzedeler eylemlerin ardından hep birlikte, "Sesimizi duyan var mı? Kimse var mı? Biz de depremzedeyiz" diyerek seslerini duyurmaya çalıştı.