27 Eylül 2024 Cuma

İzmir'de Gemlik yürüyüşüne çağrı

İzmir'den İmralı yürüyüşüne katılacaklarını kaydeden HDK, HDP, DBP, TJA, EGE TUHAYDER, tecrit son bulana dek mücadele edeceklerini kaydetti.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tevgera Jinên Azad (TJA) İzmir, Ege Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (EGE TUHAYDER) HDP İzmir İl Örgütü binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. "Tecridin sonlanması için adalet istiyoruz demokratik çözüm için İmralı'ya yürüyoruz" yazılı pankartın asıldığı basın toplantısında metni EGE TUHAYDER Eşbaşkanı Nilay Güleser okudu.

Güleser, hukukun, yasaların, anayasanın ve evrensel ilkelerin askıya alındığı sistemin uygulandığı İmralı'daki tecridin tüm ülkeye yayıldığına dikkat çekti. Tecridin AKP-MHP koalisyonu ile daha da yayıldığını kaydeden Güleser, "Cezaevlerinde bulunan tutsakların yaşam, sağlık ve güvenlik haklarının ihlal edilmesi tehlikeli boyutlara ulaşmıştır. Tutsaklar birbirinden izole edilerek, tedavileri onur kırıcı uygulamalarla engellenerek hastanelere götürülmüyorlar. Örneğin ağız içi araması, kemer, saat, ayakkabı bağcığı olmaması şartı dayatılıyor. Gün yoktur ki cezaevlerinden cenazeler çıkmasın. Revire bir buçuk, iki ayda bir yapılırken; hastane sevkleri aylara yayılıyor. Tutsaklar ailelerinden uzak illere sürgün edilerek, infaz sistemi aileleri de içine alacak şekilde bir tecrit, işkence ve cezalandırma yöntemine dönüşmüş durumdadır" dedi.

Tecrit son buluncaya kadar kesintisiz mücadeleye devam edeceklerini dile getiren Güleser, 6-15 Şubat tarihleri arasında yapılacak yürüyüşe çağrıda bulunarak şunları söyledi: "6-15 Şubat tarihleri arasında tecrit ve savaş politikalarına karşı tüm toplumsal kesimleri birlikte mücadele etmeye ve tecrit politikalarını kırarak barışa ve özgürlüğe yürümeye davet ediyoruz. Bu çerçevede 14 Şubat Salı günü saat 12.00'de İzmir Bayraklı Adliyesi önünde gerçekleştireceğimiz basın açıklaması ile birlikte 15 Şubat Çarşamba günü İstanbul'dan Gemlik'e doğru gerçekleştireceğimiz yürüyüşe tüm demokratik kamuoyu ve halklarımızı davet ediyoruz."