27 Eylül 2024 Cuma

İzmir'de çocuk istismarı davası ertelendi

İzmir'de 13 yaşında çocuğu istismar eden ve 30 yıl hapse çarptırıldığı davanın Yargıtay tarafından bozulmasıyla yeniden yargılanmaya başlayan Uğur Erbil'in duruşması görüldü. Duruşma 3 Nisan'a ertelendi.

İzmir'de Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği'nde (ODER) müzik öğretmeni Uğur Erbil hakkında dernekte 13 yaşındaki bir çocuğa istismar etmesi üzerine hakkında açılan dava Yargıtay'ın bozma kararı sonrası duruşma yeniden görüldü. İzmir Adliyesi 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Uğur Erbil tutuklu bulunduğu Afyon Hapishanesi'nden SEGBİS ile katıldı. Çocuğunun ailesi ve avukatları mahkemede hazır bulunurken, duruşmayı çok sayıda kadın örgütü ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Musa Piroğlu takip etti.

Fail Uğur Erbil suçlamaları reddederek beraatini talep etti.

Çocuğun ailesinin avukatı Nergis Tuba Arslan, Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'nin bozma kararının hukuki ve vicdani olmadığını kaydederek, "Dosyadaki tüm deliler kanıtlı ve ATK raporu var. Yargıtay hiç bir delili görmeden, karar vermiş. Dosyadaki raporlar değerlendirilmemiş. Dosyada 4 bilirkişi raporu var. Ses dinleme cihazındaki kaydın çözümlemesi ve CD'ler mevcut. 2 uzman raporu ve mahkeme tutanağı var. Daha önceki deliller kanıtlanmış, tüm delillerin içeriği rapor olarak sunulmuş. Mahkemenin Yargıtay kararına uymamasını istiyoruz" dedi.
 
Aile avukatı Şule Arslan Hızal da dosyadaki çelişkilerin giderilmesi için ATK'nın rapor hazırlamasını ve sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.

Çocuğun annesi, 5 yıldır hukuk mücadelesi verdiklerini belirterek, "Bu kadar kesin delillere rağmen adaletin sağlanmaması bizi derinden üzüyor. Geç gelen adalet, adalet değildir. Adaletin sağlanması için failin tutukluluğun sürmesini, adaletin tecelli etmesini istiyorum" dedi.
 
Savcı, dosyadaki eksikliklerin giderilmesini ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, dosyadaki çelişkilerin giderilmesi için ses kaydının ATK'ya gönderilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 3 Nisan'a erteledi.