29 Eylül 2024 Pazar

İzmir'de 3 devrimci gözaltına alındı

Dikili'de dün üç devrimci gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi olarak HBDH'nin Bursa'da gardiyanları taşıyan araca yönelik gerçekleştirdiği eylem gösterildi. İçişleri Bakanı Soylu, üç devrimcinin gözaltına alınmasına ilişkin açıklamasında, "MLKP terör örgütü zor bir örgüttür" dedi.

İzmir'in Dikili ilçesinde üç devrimci gözaltına alındı. Dün gözaltına alınan Seda Baykan, Dilek Arzu ve Mehmet Mustafa Uzkar'ın Dikili Emniyetinde tutulduğu, buradan Bursa'ya götürüleceği öğrenildi.

Baykan, Arsu ve Uzkar'ın, Bursa'da 20 Nisan 2022 tarihinde gardiyanları taşıyan araca yönelik eylemi gerçekleştirdiği iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi. Bir gardiyanın öldüğü eylemi Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) üstlenmişti.

SOYLU: MLKP ZOR ÖRGÜT
Üç devrimcinin işkenceyle gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bunu yapan MLKP terör örgütüydü. Bu MLKP terör örgütü zor bir örgüttür" dedi.

Bu arada İzmir'den sonra Balıkesir'de de bir eve baskın düzenlendiği, evde el yapımı patlayıcı (EYP) bulunduğu öne sürüldü.

EHB: İŞKENCE DEVLETİN ACZİNİN GÖSTERGESİDİR
Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB), müvekkilleri Seda Baykan ve Dilek Arsu'nun, gizli yürütülen bir soruşturma kapsamında Dikili'de gözaltına alındığını ve Bursa'ya götürüleceğini duyurdu. EHB sosyal medya hesabından, yaptığı paylaşımda, "Gizli yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı söylenen müvekkillerimizin, polisler tarafından işkence gördükleri video devlet yetkilileri tarafından kamuoyuna servis edildi. İşkence insanlık suçudur ve devletin aczinin göstergesidir" diye vurguladı.