27 Eylül 2024 Cuma

İzmir Newrozu 19 Mart'ta Gündoğdu Meydanında

Depremde katledilenlere adanan İzmir Newroz'u 19 Mart Pazar günü Gündoğdu Meydanında gerçekleşecek. İzmir Newroz Tertip Komitesi, "Newroz ateşiyle özgürlüğe" şiarıyla düzenlenecek Newroz'a katılım çağrısı yaptı.

İzmir Newroz Tertip Komitesi, kentte yapılacak Newroz programına ilişkin açıklama yaptı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasında yapılan toplantıda programı HDP İl Eşbaşkanı Berna Çelik okudu.

Bu yılki Newroz'u depremde katledilenlere adadıklarını dile getiren Çelik, depremin değil iktidarın rantçı düzeninin ve sermaye politikalarının halkın ölümünün nedeni olduğunu belirtti; hesap soracaklarının altını çizdi.

Newroz'u 19 Mart Pazar günü Gündoğdu Meydanında yapacaklarını duyuran Çelik, şu ifadelerle çağırdı: "Demirci Kawaların, zalim Dehakları tarihin çöp sepetine göndereceğinin mesajını bir kez daha bu alandan vereceğiz. AKP-MHP faşist rejimini 2023 seçimlerinde emek, özgürlük ve demokrasi güçleri olarak yıkacağımızın sözünü yineleyeceğiz. Merkeziyetçi, tekçi anlayış yerine, demokratik cumhuriyet talebini bu alandaki milyonlar olarak bir kez daha gür bir sesle dillendireceğiz. Demokratik, adil ve eşit yaşamı hep birlikte inşa etmek için 'Her der Newroz, Her dem Azadî' ve 'Newroz ateşiyle özgürlüğe' şiarıyla 19 Mart'ta 2023 Newrozu'na tüm halkımızı davet ediyoruz."