27 Eylül 2024 Cuma

İzmir İHD'den Grup Yorum için çağrı

İHD İzmir Şubesi, direnişte olan Grup Yorum üyelerinin taleplerinin kabul edilmesi için çağrı yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, ölüm orucu ve açlık grevinde olan Grup Yorum üyelerine destek için şube binasında basın toplantısı düzenledi. 

İHD Yöneticisi Caner Canlı, 4 yıldır Grup Yorum'un tüm konserlerinin yasaklandığını, son iki yılda ise nerdeyse tüm üyelerinin tutuklandığını hatırlattı. 

Grup Yorum üyelerinin bu baskılara karşı yaklaşık 230 gündür içerde ve dışarıda direnişte olduğunu anımsatan Canlı, "Temel insan haklarına ve özgürlüklerine saygı olmadan, evrensel bir hukuk sistemi kurulamaz. Grup Yorum, yıllardan beri her dönemde hedef haline gelmiş, yasak, baskı, gözaltı ve tutuklamalarla susturulmak istenmiştir. Yargı Reformu'ndan söz edip, temel insan hak ve özgürlüklerini hiçe saymak, hukuk devleti anlayışıyla taban tabana zıt bir tutumdur" dedi.

Grup Yorum'un taleplerinin demokratik ve insan haklarına saygılı bir ülkede tartışma konusu bile yapılamayacak kadar haklı olduğunu ifade eden Canlı, "yeni acılan yaşanmasın istiyoruz" dedi ve taleplerin kabul edilmesini istedi.