27 Eylül 2024 Cuma

İzmir HDP gözaltı ve baskıları kınadı

HDP İzmir İl Örgütü, yönetici ve üyelerinin gözaltına alınmasını kınadı. HDP İzmir Milletvekili Kemalbay, parti yöneticisi ile üyesinin görüşmesinin dahi suçmuş gibi gösterildiğini söyledi, İzmir Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünün suç işlediğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, geçtiğimiz hafta içinde yöneticilerinin de aralarında olduğu 24 kişinin gözaltına alınmasını protesto etti.

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay'ın da katılımıyla parti binasında basın toplantısı düzenlendi. Burada konuşan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Kadir Baydur, iktidarın başta HDP olmak üzere demokratik ve toplumsal muhalefeti sindirmek için her türlü hukuksuzluğa başvurduğunu söyledi. Baydur, "Ekonomik ve toplumsal kriz nedeniyle koltuğu sallanan iktidar 2020 yılında da baskı, şiddet, gözaltı ve tutuklamalarla muhalefeti sindirme politikasının devam ettireceği görülmektedir" dedi, yılmayacaklarını vurguladı.

"HDP bu ülkenin geleceğidir, umududur" diyen Baydur, "Sarsılmaz ve yıkılmaz bir iradeye sahiptir. Gücünü sadece halktan alan, demokratik siyasetin ve onurlu barışın adıdır. Bizler çok fırtınalarla karşılaştık. Nice iktidarlar tarihin çöp sepetinde yerlerini almışlardır. Halkların iradesini tanımayan ve diktatörlük hevesi taşıyan zihniyetler aynen diğer partiler gibi tarihin çöp sepetinde yerlerini alacaklardır" dedi.

Baydur, emekten ve demokrasiden yana olan tüm demokrasi güçlerini HDP ile dayanışmaya çağırdı.

'HDP ÇALIŞMASINA KATILMAK SUÇMUŞ GİBİ DAVRANILIYOR'
HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, gözaltı, tehdit ve baskılarla parti çalışmalarının engellenmek istendiğini söyledi. Kemalbay, "Bir yöneticimizin, diğer bir üyemizle konuşmasını bir suçmuş gibi göstermek istediler. HDP'li olmak suçmuş, HDP çalışmasına katılmak suçmuş gibi davranılıyor" diye konuştu. Kemalbay, İzmir Valiliği ve İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün yasaları çiğneyerek suç işlediğini söyledi, iktidarı hukuku işletmeye çağırdı.

Bütün bu saldırılara karşı direnmeye devam edeceklerini belirten Kemalbay da demokrasi güçlerinin dayanışmayı büyütmesinin önemli olduğunu söyledi.