29 Eylül 2024 Pazar

İzmir Barosu: İktidarın kuklası olanlar bir gün yargılanacak

İzmir Barosu, Deniz Poyraz'ı katleden tetikçi Onur Gencer'in yargılandığı davanın duruşmasında, mahkeme heyetinin avukatlara yönelik tutumuna tepki gösterdi. Avukatlara duruşma salonunu kapatan faşizmin kolcularının faşizm gibi tarihin çöplüğünde yerini alacağı belirtilen açıklamada, "Giydikleri postal ya da cübbe fark etmeksizin iktidarın kuklası olan, zihinleri örümcek ağlarıyla kaplanmış bu kişiler, bir gün elbet yargılanacaktır" denildi.

Deniz Poyraz'ın katili Onur Gencer'in yargılandığı Şakran Hapishanesi Kampüsündeki duruşmada yaşananlara ilişkin açıklama yapan İzmir Barosu, avukatlara yönelik saldırıya tepki gösterdi. Avukatların yetki belgesinin olmasına rağmen duruşma salonuna alınmadığı, salonun önüne jandarma barikatı kurulduğu belirtilen açıklamada, avukatlara biber gazı ve tazyikli su sıkıldığı hatırlatıldı.

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel'in avukatların duruşmaya girmesinin sağlanması için mahkeme heyetiyle görüşmesinin engellendiği ve yakın mesafeden biber gazı sıkılarak darp edildiği belirtilen açıklamada, "Bilinsin ki, savunmanın onurlu temsilcisi olan biz avukatlar; yasakçı zihniyetlerin, avukata olan düşmanlıkları ayyuka çıkmış bu karanlık anlayışın her zaman karşısında olacağız" denildi.

Avukatlara duruşma salonunu kapatan faşizmin kolcularının faşizm gibi tarihin çöplüğündeki yerini alacağı vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Giydikleri postal ya da cübbe fark etmeksizin iktidarın kuklası olan, zihinleri örümcek ağlarıyla kaplanmış bu kişiler, bir gün elbet yargılanacaktır. İşte o gün avukata yönelik şiddetin en ufak parçası olan jandarma, infaz koruma görevlisi ya da hakim fark etmeksizin hepsiyle yargı önünde hesaplaşacağız."