26 Eylül 2024 Perşembe

Ivana Hoffmann isminin verildiği mahallede anıldı

Rojavalı komünistler, Til Temir'de ölümsüzleşen enternasyonal komünist savaşçı Ivana Hoffmann'ı isminin verildiği mahallede andı. 

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) ve Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ), Til Temir kentine bağlı Til Nesri Köyü'nde IŞİD'e karşı savaşırken ölümsüzleşen enternasyonal komünist savaşçı Ivana Hoffmann'ı andı.

TKŞ ve JKŞ üyeleri, Hoffmann'ın isminin verildiği mahallenin tabelasını da yeniledi. Anmaya TKŞ ve JKŞ üyelerinin yanı sıra Şehit Aileleri Kurumu, Mala Jin ve İç Güvenlik Güçleri yöneticileri de katıldı.

Tabelanın bulunduğu alanda saygı duruşunda bulunulan anmada TKŞ adına konuşan Bedran Hesen "Şehitlerimiz bu devrimi yaratıp bize emanet edenlerimizdir. Bugün onlar sayesinde topraklarımızda özgürce yaşamaktayız. Bunu hazmedemeyen faşist Türk devleti, çeteleri eliyle devrimimizi boğmaya çalışıyor. Til Temir bir yıldır yine işgal tehditlerine karşı direnişi örüyor. Şehitlerin izinden sonuna kadar gideceğiz. Devrimimizi tüm saldırılara karşı savunacağız" dedi.

Hesen, ENKS'nin devrim kazanımlarını geriletmeye çalışan ve sömürgecilerle işbirliği yapan çizgisini de eleştirdi. Hesen "Efrîn, Serêkaniyê, Girê Spî işgal edildiğinde Urfa'da Türk askerleriyle birlikte yemek yiyenler, bugün gelip devrimi eşit şekilde bölüşelim diyorlar. Bu topraklar kanla kazanıldı ve kan dökmek uğruna bu devrimi koruyacağız. Bize güç veren şehitlerimizdir. Onların yolundan asla ayrılmayacağız” dedi.

JKŞ Temsilcisi Fadya Sido da yaptığı konuşmada, 7 Mart 2015'te ölümsüzleşen Ivana Hoffmann'ın mücadele hayatına dikkat çekti. Sido "İvana'nın şehadeti bize kadın devrimimizi koruma çağrısıydı. Kurtuluşun Avrupa'da değil devrimde olduğunu gösterdi. O'nun gibi yüzlerce kadın devrim uğruna düştüler bu kutsal toprağa. Kadınlar örgütlü güçleriyle devrimi savunmaya devam ediyor. İşgal saldırıları devam ediyor. JKŞ olarak kadın devrimi bayrağını indirmeyeceğimizin sözünü veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Şehit Aileleri Kurumu adına yapılan konuşmada "O gün Til Temir için bir Afrikalı şehit düştü. Gençlerimiz bu çağrıyı görmelidir. Kendi toprakların savunmak için İvana'nın silahına sahip çıkmalıdır. Şehitlerin yolundan başka yol bizi kurtuluşa erdiremez" dedi.

Anmada sık sık "Şehid namirin" sloganı atıldı.