27 Eylül 2024 Cuma

İTÜ Dayanışması: Soruşturmalar derhal geri çekilsin

Soruşturma açılan öğrenciler ile dayanışmak için Arı Kapı önünde basın açıklaması yapan İTÜ Dayanışması, "15 arkadaşımıza açılan hukuksuz soruşturmalar derhal geri çekilsin" denildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Dayanışması, 15 öğrenciye soruşturma açılmasına ilişkin ve öğrencilerle dayanışma gösterme amacıyla Arı Kapı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Öğrencilere, CHP Milletvekilleri Ali Şeker, Gürsel Tekin ile akademisyenler ve avukatlar destek verdi.

Öğrenciler adına açıklamayı okuyan Yusuf Barış Metin, üniversite yönetiminin "yasak ilan etmesine" rağmen başlatılan boykotun büyüdüğüne işaret etti.

Öncesinde 4 öğrenciye soruşturma açıldığını hatırlatan Metin, "Bir suçlu arıyorsanız, özel güvenlik terörünü yasal bir şekilde protesto eden öğrencilere değil yanıbaşınızda öğrencileri, mezunları darp eden, tehdit eden, küfür eden özel güvenlik amirlerine bakınız. Zaten biz öğrencilerin hiçbir suçunun olmadığını açılan soruşturmaların içeriğine bakarak da görebiliriz" diye konuştu.

11 öğrenciye daha "özel güvenlik terörüne" karşı eylem yaptıkları için soruşturma açıldığını belirten Metin, İTÜ yönetiminin öğrencisini karşısına aldığına dikkat çekti.

Metin, taleplerini şöyle sıraladı:
-15 arkadaşımıza açılan hukuksuz soruşturmalar derhal geri çekilsin.
-Öğrenciye, saldıran, tehdit eden, taciz eden güvenlik amirlerinin açığa alınması yetmez, gerekli soruşturmalar açılsın ve kamuoyuyla paylaşılsın.
-Boykot masası tanınsın ve kâr amacı gütmeyen üniversite kantini ikinci dönem derhal açılsın!

'ŞİDDET YERİNE TALEPLERİ KABUL ETSİNLER'
Öğrencilerin yanında olduklarını ifade eden CHP Milletvekili Ali Şeker "İTÜ vakfının asıl görevi yurtta kalan öğrencilere sahip çıkmaktadır, şiddet yerine talepleri kabul etsinler" dedi.

'ÖĞRENCİYİ ÖĞRENCİ ANLAR'
İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğrencileri adına konuşan Mert Karatağ, üniversite rektörlerinin iki yüzlülüklerinin ifşa olduğunu dile getirdi ve "Öğrenciyi öğrenci anlar" diyerek dayanışma çağrısında bulundu.