27 Eylül 2024 Cuma

İstanbul mahallelerinde dayanışma çağrısı

ESP İstanbul İl Örgütü, 1 Mayıs Mahallesinde ve Gazi Mahallesinde kahvehanelerde konuşmalar ve pazarlarda bildiri dağıtarak halkı deprem bölgesinde yaşayan halkla dayanışmaya çağırdı.

Maraş'ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat günü saat 4.17'de 7,7; Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde binlerce kişi yaşamını yitirdi, onbinlerce kişi yaralandı. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü, İstanbul'un Ataşehir İlçesi 1 Mayıs Mahallesinde ve Sultangazi İlçesi Gazi Mahallesinde kahvehanelerde konuşmalar ve pazarlarda bildiri dağıtarak halkı deprem bölgesinde yaşayan halkla dayanışmaya çağırdı.

1 Mayıs Mahallesinde yapılan kahvehane konuşmalarında "Depremin 4. günüdeyiz. Bir kez daha gördük ki öldüren deprem değil. AKP müteahhitlerinin rant ve kar hırsıdır. AKP iktidarı işçi ve bekçilerin iktidarı değil müteahhitlerin iktidarı. Onların yaptığı yolları, havaalanları, evleri, binaları görüyoruz. Altında halkımız kalıyor ve can veriyor" denildi.

ÖRGÜTLENELİM SARAY İKTİDARINA SON VERELİM
Konuşmada, "Bizler halkımızla dayanışmaya gidiyoruz, devlet tarafından, Saray iktidarı tarafından engelleniyoruz. Topladığımız yardımları deprem bölgesine ulaştırmaya çalışıyoruz. Saray iktidarı bunu engelliyor. OHAL ilan edip zenginleri koruyor. Sosyal medyayı yasaklıyorlar, internetleri kısıtlıyorlar. Gerçeklerin ortaya çıkmasını istemiyorlar. Bizlerde emekçi halkımıza diyoruz ki; örgütlenelim bir araya gelelim saray iktidarına son verelim. İşçilerin emekçilerin iktidarını kurmaya çağırıyoruz" diye belirtildi.

ESP ve SGDF üyeleri 1 Mayıs Mahallesinde ayrıca "Deprem değil, devlet öldürür", "Halkımızın üzerindeki enkazın sorumlusu AKP-MHP'dir" yazılamaları yaptı.

DEPREM KOMİSYONLARINDA YER ALALIM
Gazi Mahallesinde pazarda bildiri dağıtımı sırasında yapılan konuşmalarda "Geçtiğimiz günlerde çok büyük bir felaket yaşandı. Hepimiz biliyoruz ki bu felaketin asıl sebebi depremin büyüklüğü değil rantçı imar politikaları, yardımların zamanında ulaştırılmaması ve bütün kurumların yetersizliği. Ne AFAD, ne Kızılay ne diğer kurumlar gerekli yardımı zamanında getiremedi. Bizler ilk günden itibaren depremzedelerin yanındayız, dayanışma içerisindeyiz. Halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Hepinizi depremzedelerle dayanışmaya, kurulan komisyonlarda görev almaya, yardımlarınızı arttırmaya davet ediyorum" ifadeleri kullanışlı.