27 Eylül 2024 Cuma

İslahiye'de bir depremzede: İmar affıyla bizi mağdur ettiler

Antep'te incelemelerini sürdüren Çepni ve Karayılan'ın da olduğu HDP heyeti, daha sonra depremzedelerle görüştü. Islahiye'de 3 katın üstünde bina olmadığını ancak imar affıyla halkların ölüme terk edildiğini söyleyen bir depremzede, devletin "yollar kapalı olduğu" bahanesiyle yanlarını gelmediğini ancak Erdoğan için çöken yola asfalt döküldüğünü kaydetti. HDP heyeti bugün yardım gitmeyen Antep köylerindeki depremzedelere ihtiyaçlarını ulaştıracak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni ve Parti Meclisi (PM) üyesi Mehmet Karayılan'ın Antep'in İslahiye ilçesindeki incelemeleri sürüyor. Dün yıkılan binalarda yaptıkları çekimlerle inşaat prosedürüne aykırı şekilde inşaatların yapıldığını bir kez daha göstermişlerdi.

Heyet incelemelerin ardından depremzedeleri ziyaret etti, onlarla sohbet etti. Bugün ise Antep'in köylerinde yardım gitmeyen depremzedelerin ihtiyaçları için koli hazırladı ve dağıtıma çıktı.

'İMAR AFFIYLA İNSANLAR MAĞDUR EDİLDİ'
Heyetle görüşen bir depremzede, "20 yıl öncesine kadar İslahiye'de 3 kat üstünde bina yoktu. İmar affıyla bir şey çıkardılar insanlar mağdur edildi, müteahhitlikten anlamayan insanlar müteahhitlik yaptı. Rüşvetler verildi belediye başkanlarına. Islahiye'nin son durumu bu işte" dedi.

'FAY HATTI ÜSTÜNDE DENDİ'
Islahiye'nin fay hattı üstünde olduğunu, sulak alan olduğunu kaydeden depremzede, tarım arazilerinin imara açıldığını kaydetti.

'YOL KAPALI DİYE KİMSE GELMEDİ, ERDOĞAN İÇİN ÇÖKEN YOLA ASFALT DÖKÜLDÜ'
Yanlarına devletten kimsenin gelmediğinin altını çizen depremzede, "Bahaneleri ne yollar kapalı. Erdoğan gelecekmiş hastanenin oradan geldim, oradaki yol çökmüştü, asfalt dökmüşler yeni" ifadelerini kullandı.

ÇEPNİ: BİZİM HELİKOPTERİMİZ Mİ VAR HER YERE GİTTİK
Bu sırada söz alan HDP Milletvekili Çepni, "HDP olarak ertesi gün bütün deprem alanlarına gittik. Helikopterimiz mi var bizim. Her yere gittik" diye tepki gösterdi.  

'IRKÇILIĞA KARŞI UYANIK OLMALIYIZ'
Suriyeli göçmenlerin de depremde mağdur olduklarını ancak deprem bölgesinde işkence gördüklerini ve hedef gösterildiklerine dikkat çeken Çepni, "Bir market sahibi dedi ki, 'marketime girdiler doğru, helal olsun.' İnsanlar mağdur oldu, en fazla bir parça şey almışlardır. Bu yağma değil, hırsızlık yapılıyor o ayrı mesele, 3. kata girmiş birileri bir şeyler almış. Ama Suriyeliler üzerinden yapılmak istenen şey ırkçılık, buna karşı uyanık olmalıyız" ifadelerini kullandı.

DEPREMZEDELERE İHTİYAÇLARINI ULAŞTIRACAKLAR
HDP Milletvekili Murat Çepni ve HDP PM üyesi Mehmet Karayılan'ın da aralarında olduğu HDP'liler bugün yardım gitmeyen Antep'in köylerindeki depremzedeler için koli hazırladı. HDP'liler köyleri dolaşarak depremzedelerin ihtiyaçlarını ulaştıracak.