27 Eylül 2024 Cuma

İşkenceci Hanefi Zengin'den öğrenciler için 'mevcutlu' talimatı

Uzaktan eğitime itiraz etmek için Kadıköy'ü eylem alanına çeviren 25 öğrenci gözaltı süreci boyunca Hanefi Zengin ve ekibi tarafından işkence gördü. Yine Zengin'in talimatıyla 3 öğrenci hakkında TCK 301'inci maddeden "mevcutlu" tutulma kararı verildi. Öğlen saatlerinde adliyeye çıkarılan işçiler ifade işlemleri sonrası serbest bırakıldı. Üç kadının Hanefi Zengin'e "tacizci" dediği için tutuklandığı öğrenildi.

Maraş merkezli depremler sonrası verilen uzaktan eğitim kararına itiraz etmek için Kadıköy'de bulunan Süreyya Operası önünde bir araya gelen 25 üniversite öğrencisi işkenceyle gözaltına alınmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen gençlere dönük işkencenin gözaltı süreci boyunca devam ettiği öğrenildi.

Güvenlik Şube Amiri Hanefi Zengin'in talimatı doğrultusunda gözaltındaki öğrenciler gözaltı aracında sözlü taciz, hakaret ve işkenceye uğradı. Ters kelepçeli bir şekilde bekletilen öğrencilerin kafaları otobüs camına vurulurken, öğrenciler tekme atılarak da darp edildi.

Gözaltı sonrası 22 öğrenci akşam geç saatlerde serbest bırakılırken, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) MYK üyesi Sinem Çelebi'nin de aralarında bulunduğu 3 öğrenci hakkında yine işkenceci Hanefi Zengin'in talimatı doğrultusunda 301'inci maddeden mevcutlu kararı verildi.

Geceyi nezarethanede geçiren öğrenciler adliyedeki ifade işlemleri sonrası serbest bırakıldı.

Üç kadının Hanefi Zengin'e "tacizci" dediği için tutulduğu öğrenildi.