27 Eylül 2024 Cuma

İşçi Emekçi Birliği: Deprem değil saray öldürdü

"Deprem değil saray öldürdü" demek için Mecidiyeköy'de yürüyen İşçi Emekçi Birliği'ne polis saldırdı, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Polis saldırısına tepki gösteren Musa Piroğlu, "Buraya bu barikatı yığanlar, insanları gözaltına alanlar hiçbir şey yapmadılar. İnsanlar göz göre göre ölüme terk edildi" dedi.

İşçi Emekçi Birliği, Maraş merkezli depremler sonucu gerçekleşen yıkımın esas sorumlusunun devlet ve kapitalizm olduğunu haykırmak için Mecidiyeköy'de bulunan Cevahir AVM önüne yürüdü. "Öldüren deprem değil kapitalizmdir, dayanışmayı ve mücadeleyi büyütelim" pankartı açan kitle, "Deprem değil bu bir katliam", "Deprem değil saray öldürdü", "Kader değil bu bir cinayet" sloganlarıyla yürüdü. Eylem öncesi AVM önünü yoğun bir ablukaya alan polis, kitleye saldırarak çok sayıda kişiyi işkenceyle gözaltına aldı.

Polis saldırısına tepki gösteren çevredeki halk da, "Bu kadar polisi buraya yığacağınıza deprem bölgesine gönderseydiniz" ifadelerini kullandı.

Polis saldırısından sonra konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Musa Piroğlu, depremdeki yıkım ve can kaybının sorumlusunun iktidar ve emrindekiler olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: "Bu polisler, buraya bu barikatı yığanlar, insanları gözaltına alanlar hiçbir şey yapmadılar. İnsanlar göz göre göre ölüme terk edildi. Öldüler, şimdi enkazların altındalar. Vinç bulamadılar, makas bulamadılar, alet bulamadılar, yardım edecek kimseyi bulamadılar, su bulamadılar, yemek bulamadılar. Ama bu polislerin hepsi burada ve bize engel olmak için her şeyi yapmaya hazırlar. Bilsinler duysunlar, unutmayacağız, affetmeyeceğiz. Hepsinden sonuna kadar hesap soracağız."