29 Eylül 2024 Pazar

İran rejimi Rojhilat güçlerine hava saldırısı düzenliyor

İran rejim güçleri, 5 gündür aralıksız olarak Bıradost bölgesini yoğun bir şekilde bombalıyor. Bu sabah SİHA'larla yapılan bombardımanda ise Süleymaniye yakınlarındaki Komeleya Rojhilatê Kurdistanê'ye bağlı 3 üssün bombalandığı belirtildi.

Faşist molla İran rejim güçleri, 5 gündür aralıksız olarak Federe Kürdistan Bölgesi'ne bağlı Berbizinan, Nav Rubaran ve Seqer ilçeleri başta olmak üzere Bıradost ve Balekayeti bölgelerini bombalıyor. Hava saldırıları nedeniyle bölgede yaşayan birçok aile göç etmek zorunda kaldı.

Ayrıca İran rejimine ait SİHA'larla Süleymaniye yakınlarındaki Zirgiwê bölgesi ve Koye ilçesinde bulunan Komeleya Rojhilatê Kurdistanê'ye bağlı 3 üssü bombalandığı öğrenildi. Yerel kaynaklar, Mawet kasabasının bulunduğu bölge ile Giwêzel köylerinin yakınlarına yaklaşık 20 topun düştüğünü aktardı.

İran Komünist Partisi (Komünist Derneği) Kürdistan Örgütleri Politbüro üyesi Hasan Rahman Pena, Rojnews'e verdiği demeçte bu sabahtan itibaren Süleymaniye yakınlarındaki Zirgiwê bölgesindeki Komeleya Rojhilatê Kurdistanê güçlerine ait üslerinin bombalandığını söyledi.

Koye Sivil Savunma Müdürü, İran rejimine ait SİHA'ların Koye'de düzenlediği saldırıda 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, en az 7 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Konuya ilişkin Rojnews'e konuşan Koye Sivil Savunma Müdürü Goran Ahmed Simaqe şunları belirtti: "Şu ana kadar Demokrat üssünden Koye Hastanesi'ne getirilenlerden 2'si hayatını kaybetti. 7 kişi de yaralı. Olay yerinde hala yaralılar var. Onlara ulaşmaya çalışıyoruz."