29 Eylül 2024 Pazar

'İnsanca yaşam ve amacına uygun staj istiyoruz'

İzmir Barosu'na kayıtlı stajyer avukatlar, adliye önünde açıklama yaptı, "İnsanca bir yaşam ve amacına uygun staj" istedi. 

İzmir Barosu'na kayıtlı stajyer avukatlar, emek sömürüsü başta olmak üzere yaşadıkları çeşitli sorunlara karşı İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

'SİYASAL İKTİDAR SAVUNMAYA DÖRT BİR YANDAN SALDIRIYOR'
Açıklamada, hukuk fakültesi mezunlarının staj aşamasında yaşadığı koşulların siyasal iktidarın umrunda bile olmadığı belirtildi. İktidarın savunmaya dört bir yandan saldırmaya devam ettiğine dikkat çeken stajyer avukatlar, staj sürecinde pratik öğrenmeleri gerekirken bu süreci maddi kaygılarla geçirdiklerinin altını çizdi.

'GENÇ MESLEKTAŞLARIMIZ PATRON AVUKATLARIN VİCDANINA BIRAKILIYOR'
Yaratılan hukuk fakültesi enflasyonu ile eğitimin niteliksizleştirildiğini vurgulayan stajyer avukatlar; iktidarın ekonomik politikalarıyla yarattığı yoksulluğa, savunmaya yönelik düşmanca tavırlarıyla itibarsızlaştırma çabalarına ve ödenmeyen ücretlerle yaratılan ekonomik ve mesleki şiddete dikkat çekti. 
Stajyer avukatlar ayrıca çalıştıkları bürolarda ucuz iş gücü olarak görüldüklerini, mobbing ve emek sömürüsüne maruz kaldıklarını, genç ve stajyer meslektaşlarının patron avukatların vicdanına bırakıldıklarını belirtti.