27 Eylül 2024 Cuma

İnşaat-İş depremzedelere yaşam alanı oluşturdu

Antakya'da depremzedeler için yaşam alanı kuran İnşaat-İş halkın ihtiyaçlarını karşılıyor. Sendika üyeleri çocuklar için de oyun alanı oluştururken, sendikanın kurduğu Dayanışma Yaşatır İşçi Kooperatifi Ankara Şubesi deprem bölgelerine kuru gıda ve erzak gönderiyor.

Maraş merkezli depremlerin 13. günü. Onbinlerce insanın hayatını kaybettiği, yüzbinlercesinin yaralandığı ve çok sayıda kişinin de enkaz altında kurtarılmayı beklediği deprem sonrası halkla dayanışma sürüyor.

İktidarın günlerce uğramadığı, halkı ölüme mahkum ettiği deprem bölgelerine devrimciler hızla örgütlenerek ulaştı. Depremden etkilenen halkın en temel ihtiyaçlarını karşılayan devrimciler, ayrıca deprem bölgelerinde yaşam alanları da oluşturdu.

İnşaat-İş Sendikası da bu dayanışmayı sergileyen örgütlerden. Günlerce arama-kurtarma çalışmalarına katılan İnşaat-İş üyeleri, Antakya'nın Defne ilçesinde depremzedeler için yaşam alanı oluşturdu.

Halkın kalabilmesi için çadır kuran, ısınabilmesi için soba temin eden İnşaat-İş üyeleri, yardım tırlarıyla gelen malzemeleri halka ulaştırıyor. Yemek yaparak depremzedelere dağıtan sendika üyeleri, depremden etkilenen çocukların da ihtiyaçlarını karşılıyor. Sendika üyeleri aynı zamanda çocuklar için oyun alanı da kurdu.
 
Öte yandan sendikanın kurduğu Dayanışma Yaşatır İşçi Kooperatifi Ankara Şubesi de kuru gıda ve erzakları Maraş ve Antakya başta olmak üzere depremden bölgelerine gönderiyor.