26 Eylül 2024 Perşembe

Imia/Kardak krizinin 25. yılında, Kazma Bırak'tan online toplantı

Salı günü online toplantı düzenleyecek olan Kazma Bırak kampanyası bileşenleri, hem kendilerini tanıtacak hem de kampanyalarını duyuracak. 

Hem savaşa hem de iklim felaketine "hayır" demek için biraraya gelen "Μας σκάβουν τον λάκκο - Kazma Bırak" kampanyası bileşeni 68 ekoloji örgütü, 26 Ocak Salı günü düzenleyeceği online toplantı ile kampanyalarını duyuracak.

Bir yandan Yunanistan ile Türkiye arasındaki Doğu Akdeniz'in kontrolü için rekabet dönem dönem halkları savaş tehdidi ile karşı karşıya bırakırken, diğer yandan bölgede fosil yakıt rezervlerinin yer üstüne çıkarılması girişimleri ekolojik yıkımı hızlandırıyor.

"Μας σκάβουν τον λάκκο - Kazma Bırak" kampanyasının birleşenleri, bu sürecin beraberinde getirdiği ekolojik yıkım ve savaş tehdidine karşı, Imia/Kardak krizinin 25. yıldönümünde çevrimiçi basın toplantısı düzenliyor.

Ecehan Balta'nın moderatörlüğünü üstlendiği basın toplantısında; Türkiye'den Onur Yılmaz, Yunanistan'dan Emmanuela Terzopoulou ve Kıbrıs'tan Murat Kanatlı ve Myrto Skouroupathi konuşmacı olarak yer alıyor. 

Kampanya bileşenleri, yayınladıkları çağrıda şu taleplerde bulundu: 

 Bizim sesimizi başka ekoloji örgütlerini duymasını sağlayarak kampanyayı büyütmemize destek olmanızı, 
Sesimizin bir kulağa daha erişerek Doğu Akdeniz'den fosil yakıt çıkartılmasının zenginlik değil, daha fazla küresel ısınma anlamına geldiğini duymasını sağlamanızı diliyoruz.