27 Eylül 2024 Cuma

İktidar yandaşı Batırel: Depremde ölmek istemiyorsan çürük evde oturmayacaksın

İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi yazarı Batırel, yıkılan binalarda oturmak zorunda kalan halkı suçladı. "Eğer eviniz çürükse ve siz orada oturmaya devam ediyorsanız sonucun katlanırsınız" diyen Batırel, depremde ölmemek için yapılacak ilk şeyin sağlam evlerde oturmak olduğunu da söyledi. Ancak asgari ücretin 8 bin 500 lira, yaşanılamayacak evler için dahi en uygun kira fiyatları 8-10 bin liradan başlarken, insanların bu evlere nasıl taşınacağına dair bir şey söylemedi.

Maraş merkezli gerçekleşen depremlerde can kaybı gün geçtikçe artıyor. Uzmanların uyarısına kulak tıkayan iktidar imar affı gibi rant politikalarıyla kentlerin yıkılmasına neden olurken, halkları da ihtiyaçlarını karşılamayarak gönüllerin yardımlarını engelleyerek ölüme mahkum etti.

Üzerinden 16 gün geçmesine rağmen enkaz altından kurtarılmayı bekleyen çok sayıda kişi varken, depremzedeler dondurucu soğukta sokakta kalmaya zorlanırken yandaşları da iktidarın sorumluluğunu örtmeye çalışıyor.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel, attığı akıl almaz twitle yıkılan depremlerde kalmaya zorlanan halkı suçladı. Deprem  sonrası iktidar politikalarından güç alan fırsatçılar kiralarda fahiş artışa giderken, ayakta duramayan binalara "az hasarlı" raporu verilirken, yaşanılmasının mümkün olmadığı evler için dudak uçuklatan kiralar istenirken Batırel, "Türkiye deprem kuşağında bir ülke. Bunu artık herkes biliyor. Enkaz altında hayatını kaybetmemek için ilk yapılacak sağlam evde oturmaktır. Eğer eviniz çürükse ve siz orada oturmaya devam ediyorsanız sonucuna katlanırsınız" dedi.