27 Eylül 2024 Cuma

İklim eyleminde bayrakları indirilen örgütler: Sosyalizmi savunmak onurdur

Almanya'nın Ulm kentinde FfF aktivistleri, iklim eylemlerinde devrimcilerin, sol ve sosyalist örgüt ve kurumların bayraklarının taşınmasını engelledi. Tutumu provokasyon olarak nitelendiren MLPD ve SYKP ortak açıklama yaparak tutumu kınadı. "Sosyalizmi savunmak onurdur" denildi. Bayrakları engellenen InterBündnis temsilcisi de suç duyurusunda bulundu.

"Fridays for Future – FfF" (Gelecek için Cumalar) Ulm aktivistleri, Ulm'daki eylemlere katılan devrimcilerin, sol ve sosyalist örgütlerin kullandıkları bayrakları ve bildirileri engelledi.

Marksist Leninist Parti Almanya (MLPD), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) ve Enternasyonal Birlik (İnterBündnis), Rojava Defend, Rebell, Çevre Sendikası'nın Ulm'da düzenlenen ekoloji eylemlerinde kullandıkları bayrak, pankart, döviz ve bildirileri engellendi. MLPD ve SYKP ortak açıklama yaparak engellemeyi kınadı. 

Açıklamada, "Bugün, parti imzaları bahanesiyle yapılan bu saldırılar, eğer tepki gösterilmezse, ileriki dönemde federasyon ve yerel derneklerine de yönelecektir. Özellikle küresel iklim eylemlerinde SYKP bayrağının zorla indirilmek istenmesi, Rojava Defend, MLPD, Rebell, Çevre Sendikası ve İnterBündnis'in de bildirilerin dağıtımının engellenmek istenmesini şiddetle kınıyoruz" denildi.

BAŞKA KENTLERDE DE BENZER TUTUM SERGİLENDİ
"Fridays for Future – FfF"ın Stuttgard, Heidenheim ve başka kentlerde de benzer bir tutum sergiledi. Küresel iklim eylemlernie, AGİF, ADHF, KON-MED, SYKP, İnterBündnis, MLPD, Rebell, Umweltgewerkschaft gibi kurumlar ortak kortejle katılıyor. 

SUÇ DUYURUNDA BULUNULDU
Son üç gösteride de benzeri tavırlar sergileyen FfF Ulm'un görevlilerinin provokatif ve engelleyici girişimine karşı, InterBündnis temsilcisi Gerhard Schönfeld savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bayrakların kullanılmaması konusunda keyfi tavır sergileyen FfF'nin, yeri geldiğinde zor ve şiddet kullanabileceğini belirten Schönfeld "Sosyalistlere yönelik bu girişime izin vermeyecek ve susmayacağız" dedi.

"Sosyalizmi savunmak onurdur" diyen sosyalistler adına İnterBündnis imzasıyla bir açık mektup da yayınlandı. FfF Ulm Komitesinin eleştirildiği mektup, sosyal medyada paylaşıldı ve çok sayıda sendika, parti, örgütlenme, kurum ve kuruluşa da gönderildi.