27 Eylül 2024 Cuma

İklim aktivistlerinin davasına çağrı

Akbelen ormanını korumak için tutulan nöbet sırasında jandarmanın saldırısıyla dışarı atılan 2 iklim aktivisti hakkında açılan davanın 5'inci duruşması 2 Şubat'ta görülecek. İklim aktivistleri herkesi dayanışmaya çağırdı.

Akbelen ormanı nöbetinin 25'inci gününde, 10 Ağustos 2021'de jandarmanın nöbet alanına saldırmasıyla darp edilerek nöbet alanından dışarı atılan 2 iklim aktivisti hakkında jandarmaya mukavemet suçlamasıyla dava açıldı. Duruşmanın 5'inci celsesi 2 Şubat saat 14.00'de Milas Adliyesi'nde görülecek.

İklim aktivistleri, herkesi dayanışmaya çağırarak, şu ifadeleri kullandı: "Asıl görevi ormanları korumak olanlar; ağaçları kesen şirketi değil, ormanı şirketten koruduğumuz için bizleri yargılıyor. 564 günü nöbetli, dört yıldır süren mücadelemiz boyunca jandarma müdahalesine, kötü muameleye, korkutma, yıldırma politikalarına, gözaltılara ve baskılara maruz kaldık. Bunlar yetmezmiş gibi bir de ormanları koruduğumuz için yargılanıyoruz. Ama bunların hiç biri bizi yıldıramayacak. Haklı ve onurlu mücadelemizden vazgeçiremeyecek. Akbelen ormanı kurtulana, YK Enerji köyümüzü terk edene kadar buradayız; hiç bir yere gitmiyoruz."