27 Eylül 2024 Cuma

İki çocuğu cinsel istismarda bulunan Kızılay temsilcisi tutuklandı

Sistematik olarak iki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan Kızılay'ın Ankara Beypazarı temsilcisi Ahmet Kavas tutuklandı. Kızılay, tutuklanan Kavas'ın görevine son verildiğini açıkladı.

Kızılay'ın Ankara Beypazarı temsilcisi olan Ahmet Kavas'ın, 5 yıl önce Beypazarı Müftülüğü'ne bağlı resmi kuran kursunda yatılı kalan 14 yaşındaki bir erkek çocuğunu sistematik olarak cinsel istismara maruz bıraktığı ortaya çıktı.

O dönemde kursta öğretmenlik yapan Kavas'ın istismara maruz bıraktığı çocuk 19 yaşına geldiğinde odaya kamera yerleştirerek, görüntüleri kaydetti ve savcılığa verdi.

Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ahmet Kavas önceki gün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne gönderildi.

Aynı zamanda Fatih Camisi imamı olduğu ve Beypazarı Belediye Gençlikspor'da başkanlık yaptığı öğrenilen Ahmet Kavas'ın başka bir çocuğu da istismara maruz bıraktığı belirtildi.

İstismarın duyulması üzerine açıklama yapan Kızılay, "Kavas'ın yüz kızartıcı bir suça karıştığı bilgisi alınmış anında görevine son verilerek hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur" ifadelerini kullandı.