29 Eylül 2024 Pazar

İHD İzmir Şubesi: Türküler özgür, yargılama adil olsun

İHD İzmir Şubesi, Koçak'ın yaşamını yitirmesine ilişkin açıklama yaptı. Grup Yorum üyesi Gökçek ve avukatların direnişi sürdürdüğünü hatırlatan İHD, “Türküler özgür, yargı adil olsun. Yarın çok geç olabilir" dedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, adil yargılanma talebiyle yaptığı ölüm orucu direnişinde yaşamını yitiren Mustafa Koçak'a ilişkin açıklama yaptı. İHD, geç olmadan ölüm orucunu sürdüren direnişçilerin taleplerinin kabul edilmesini istedi.

Yaşam hakkı, adalet, adil yargılamanın en temel insan haklarından olduğunu vurgulayan İHD, Koçak'ın ölüm orucu ile anne ve babasının da dışarıda yaptıkları eylemlerle seslerini duyurmaya çalıştıklarını belirtti. 

Koçak'ın "adil yargılanmak istiyorum diyerek" yaşama gözlerini yumduğunu hatırlatan İHD, Helin Bölek'in de ölüm orucu direnişinde yaşamanı yitirdiğini hatırlattı.

İHD, Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in dışarıda, Halkın Hukuk Bürosu üyesi avuktalarından Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın da hapishanede ölüm orucu direnişini sürdürdüğünü söyledi. İHD İzmir Şubesi, "İbrahim Gökçek ve avukatların talepleri karşılansın. Onlar da Helin ve Mustafa gibi ölmesin. Türküler özgür, yargı adil olsun. Yarın çok geç olabilir" dedi.