26 Eylül 2024 Perşembe

Iğdır halkı: 14 Mayıs'ta bu iktidardan kurtulacağız

Iğdır'da Newroz'u kutlayan halklar, depremde yaşamını yitirenleri anarak, "14 Mayıs'ta zorba iktidardan kurtulacağız" mesajı verdi.

Iğdır’da Kürt, Türk, Terekeme ve Azeriler Newroz'da bir araya geldi. Türkçe, Kürtçe ve İngilizce, "Her der Newroz, her dem azadî", "Dem dema jin, jiyan, azadiyê ye" ve "Bi agirê Newrozê ber bi azadiyê" pankartlarının asıldığı Newroz alanına kadınlar, sarı, kırmızı ve yeşil renkli kıyafetleri, başlarına taktıkları rengarenk kofiler ile geldi.

Binlerce kişinin katıldığı Newroz’da sık sık "Hükümet istifa" ve "Bijî serok Apo" sloganları atıldı. Depremde hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşunun ardından söz alan DBP İl Eşbaşkanı Mehmet Sekman, depremde yaşamını yitirenleri andı. Yeşil Sol Partisi İl Eşbaşkanı Bahar Etreci de, 14 Mayıs seçimlerine işaret ederek, "Bu coşku ve heyecanla 14 Mayıs’ta baskıcı, zorba iktidardan kurtulacağız. Newroz ruhuyla ülkenin kaderini 14 Mayıs’ta değiştireceğiz. Kazanacağız, mutlaka kazanacağız" diye vurguladı.

'HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ'
HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, depremlerde yaşamını yitirenleri anarak başladığı konuşmasında, "AKP-MHP faşist iktidarı halkımızı enkaz altında bırakarak ölüme terk etti. Biz buradan bir kez daha ‘hakkımızı helal etmiyoruz’ diyoruz. Bu hükümet, Kürt halkının düşmanıdır. Kürt halkı üzerinde yürütülen savaşta ülkenin bütün kaynakları harcandı. Mutlaka bu iktidarı değiştireceğiz" dedi.

Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride işaret eden Eksik, "Bu tecridi kabul etmiyoruz. Bu tecride hemen son verin" çağrısı yaptı.

'HESAP SORACAĞIZ'
Ardından konuşan HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy da, "Deniz Poyraz olacağız, Mehmet Tunç olacağız. Yasımızla, direnişimizle hesap soracağız" diye konuştu.

Newroz ateşini kadınların yakmasının ardından Hediya Alkan sahne aldı.