27 Eylül 2024 Cuma

İdlib'de TSK ile Suriye ordusu arasında çatışma

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye ordusunun İdlib'de dün gece yaptığı operasyonda 4 askerin yaşamını yitirdiğini, 1'i ağır 9 askerin de yaralandığını açıkladı.

Suriye ordusunun İdlib'e yönelik başlattığı operasyonlar sürüyor. Suriye ordusu dün gece kente top atışında bulunuldu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) gece Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Suriye ordusu arasında sıcak temas yaşandığını açıkladı.

Suriye ordusu İdlib'de kritik öneme sahip Serakib'e 3 kilometre kadar yaklaştı. Bu gelişme üzerine TSK Serakib'de yeni kontrol noktası oluştururken, gece saatlerinde topçu ve füze atışları gerçekleştirildi.

MSB, Suriye ordusu tarafından açılan topçu ateşi nedeniyle 4 askerin yaşamını yitirdiğini, 1'i ağır 9 askerin de yaralandığını duyurdu.

Bakanlık, İdlib'de bölgeye takviye olarak gönderilen askerlere, bulunacakları yerler önceden koordine edilmesine rağmen ateş açıldığını ifade etti.

TSK'nin de aynı şekilde karşılık verdiği vurgulanan MSB açıklaması şöyle: "Yoğun topçu atışı neticesinde 4 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır 9 silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş ve hedefler tahrip edilmiştir. Gelişmeler takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır."