27 Eylül 2024 Cuma

İBB önündeki fayton protestosu 12. gününde sürüyor

Adalar'da 81 atın ruam hastalığı nedeniyle ölmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önündeki Saraçhane Parkı'nda hayvan hakları savunucularının yaşam nöbeti 12. gününde devam ediyor.

İstanbul Adalar'da faytonlarda sömürülen 81 at, 19 Aralık'ta ruam hastalığı nedeniyle ölmüştü. Hayvan hakları savunucuları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önündeki Saraçhane Parkı'nda başlayan yaşam nöbeti 12. gününde devam ediyor.

Parkta bir açıklama yapan Onur Kavrık tarafından yapılan basın açıklamasında, Adalar'da atların çok kötü koşullarda barındırıldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "Yaptığımız gözlemlerde atlara gerekli bakımı yapacak veteriner ve seyis desteğinin yetersiz olduğu gözlemlenmiştir. Talebimiz atların Adalar'dan uzaklaştırılması ve bu uzaklaştırma tarihine kadar Adalar'daki karantina koşullarının ilgili mevzuat ve yönetmeliklere uygun şekilde iyileştirilmesi ve gerekli dezenfekte işlemlerinin yapılması yeni ve güvenli karantina ahırlarının kurulması ve atlara gereken yem ilaç tedavi yetkin seyis ve veteriner desteklerinin arttırılmasıdır."