27 Eylül 2024 Cuma

Hükümetin politikaları tribünde protesto edildi

Fraport TAV Antalyaspor'u Vodefone Arena'da ağırlayan Beşiktaş maçında da "hükümet istifa" sloganları atıldı. Hükümetin politikaları sonucu onbinlerce insan ölürken, yüzbinlerce depremzedenin de açlık ve soğuğa mahkum etmesine ilişkin sahaya atkı, bere ve oyuncak atıldı.

Maraş merkezli depremler sonrası iktidarın politikaları yüzünden onbinlerce insanın ölüme mahkum edilmesine tepkiler sürüyor. Fenerbahçe-Konyaspor karşılaşmasında Fenerbahçe tribünlerinden yükselen "hükümet istifa" sloganlarının ardından Fraport TAV Antalyaspor'u Vodefone Arena'da ağırlayan Beşiktaş maçında da "hükümet istifa" sloganları atıldı.

İki takımın taraftarı maçın ilk dakikalarında sahaya depremzedeler için atkı, bere ve oyuncaklar atarak hükümet politikalarını protesto etti.

Tepkilerin yükselmesi ile birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tribünleri hedef alarak ve maçların seyirsiz oynanmasını istedi. Bahçeli, "Bütün kulüp başkanlarının müsabakaların ya seyircisiz ya da gerekli tedbirlerin alınarak oynanması hususunda acil ve gerekli adımları atmaları kaçınılmaz görevleridir. Milliyetçi Hareket Partisi konunun takipçisidir. Türk futbolunu zillet ve rezalete mahkum etmek isteyenlere göz yummak, alttan almak, sessiz durmak geldiğimiz bu aşamada mümkün değildir" tehdidinde bulundu.

Daha sonra ise Beşiktaş üyeliğinden istifasını duyuran Bahçeli sosyal medyada hükümetin halkı ölüme mahkum eden politikalarının üzerini örtmek istemesi nedeniyle tepki çekti.