27 Eylül 2024 Cuma

Hrant Dink Malatya'da doğduğu evin önünde anıldı

Hrant Dink katledilişinin 13. yılında Malatya'da doğduğu evin önünde yol arkadaşları ve sevenleri tarafından anıldı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink katledilişinin 13. yılında Malatya'da doğduğu evin önünde yol arkadaşları ve sevenleri tarafından anıldı.

Kentin Saltköprü Mahallesi'nde bulunan evinin önünde yapılan anmaya İnsan Hakları Derneği (İHD) Malatya Şube Eşbaşkanı Gönül Öztürkoğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Malatya il ve ilçe yöneticileri, çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan anmada, "Hrant Dink'i unutmadık unutmayacağız!" pankartı açılırken, "Katilleri koruyan cinayete ortaktır", "Geleneği terk et katilleri teslim et" yazılı dövizler ve fotoğraflar taşındı.

Anma etkinliğinde söz alan İHD Malatya Şube Eşbaşkanı Gönül Öztürkoğlu, Dink'in öldürülmesinin üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen cinayete dair kapsamlı bir soruşturma yürütülmediği ve azmettiricilerin cezalandırılmadığını söyledi.

"İnsan hakları savunucuları olarak cezasızlık politikasına hayır diyoruz!" diyen Öztürkoğlu, "Dink cinayetinde etkili ve kapsamlı bir soruşturma talebimizi bir kez daha yineliyoruz" dedi.

"Türkiye bir bütün olarak geçmişle yüzleşmeli" diyen Öztürkoğlu, hakikat komisyonu kurulması gerektiğini, Hrant Dink cinayeti dâhil binlerce faili meçhul cinayetin hakikat komisyonuyla açığa çıkartılabileceğini söyledi. Öztürkoğlu, insan hakları savunucuları olarak Türkiye'de geçmişle yüzleşme sağlanana kadar mücadelemizi sürdüreceklerini ifade etti.

Anma Dink'in doğduğu evin önüne karanfiller bırakılmasıyla sona erdi.