29 Eylül 2024 Pazar

HPG'den Zap bilançosu: Gerilla 1881 eylem gerçekleştirdi, 10 helikopter düşürüldü

HPG, Medya Savunma Alanlarında 5 aydır süren işgal saldırısına ilişkin bilanço açıkladı. Bölgenin 3 bin 274 kez savaş uçaklarıyla bombalandığı belirtilen açıklamada, 2 bin kez kimyasal silah kullanıldığı vurgulandı. Bilançoda, gerillaların 5 ayda bin 881 eylem gerçekleştirdiği ve 10 helikopter düşürüldüğü
kaydedildi.

Türk devletinin işgal saldırısı sürdürdüğü Medya Savunma Alanlarında çatışmalar sürerken, Halk Savunma Güçleri (HPG) yaklaşık 5 aydır süren şiddetli savaşa ilişkin bilanço yayınladı.

Saldırıların 14 Nisan'dan itibaren Zap, Avaşîn ve Metîna alanlarında yoğunlaştığını belirten HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk devletinin, kısa zamanda amacına ulaşmayı hedeflediğini ancak gerilla direnişinin duvarına çarptığını belirtti.

'HER TÜRLÜ SAVAŞ TEKNİĞİ PERVASIZCA KULLANILIYOR'
Gerillaların savaş tünelleri ve hareketli tim tarzıyla etkili bir direniş ortaya koyduğunu dile getiren HPG, Türk ordusunun planlarının alt üst olduğunu ifade etti. Türk devletinin sonuç almak için tüm savaş tekniğini pervasızca kullandığı belirtilen açıklamada, "Savaş uçaklarından insansız uçaklara, saldırı helikopterlerinden her türlü tank, top ve zırhlı aracı devreye koymuştur" ifadeleri yer aldı.

Gerillalara karşı zehirli gaz, fosfor bombaları, termobarik ve taktik nükleer bombalar gibi Uluslar arası alanda yasaklanmış bomba ve kimyasalların kullanıldığını kaydeden HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk devletinin bu 5 aylık dönemde 2004 kez savaş suçu işlediğini vurguladı.

Türk devletinin bu beş aylık dönemde büyük darbeler aldığı ve büyük kayıplar verdiği belirtilen açıklamada, "Beş aylık savaş sürecinin sonuçlarına bakıldığında, tüm bunların Türk devleti için başarı değil, açık bir yenilgi olduğu ortadadır" ifadesi kullanıldı.

Direniş içerisindeki gerillaların yüksek düzeyde savaş performansı ortaya koyduğunu kaydeden HPG Basın İrtibat Merkezi, "Bu beş ayda şehadete ulaşan 105 yoldaşımız bedel verip sürecin öncülüğünü yaparak, emsalsiz kahramanlık destanları yazmıştır" dedi.

Türk ordusunun ağır kayıplar vermesine rağmen işgal saldırısında ısrar ettiği ifade edilen HPG açıklamasında, halen kıran kırana bir mücadelenin söz konucu olduğunu kaydetti.

3 BİN 274 KEZ SAVAŞ UÇAĞI BOMBARDIMANI
HPG Basın İrtibat Merkezi, 14 Nisan'dan bu yana süren savaş boyunca farklı pek çok taktiğin kullanıldığı 1881 eylem gerçekleştirildiğini ifade etti. HPG, bu dönem boyunca başta çatışma alanları olmak üzere Medya Savunma Alanları'nın 3 bin 274 kez savaş uçaklarıyla, 3 bin 185 kez ise saldırı helikopteriyle bombalandığını dile getirdi.

Açıklamada, savaş tünelleri ve mevzilerine yönelik 2 bin 4 kez yasaklanmış bomba ve kimyasal silah kullanıldığı belirtildi.

'10 HELİKOPTER DÜŞÜRÜLDÜ'
HPG Basın İrtibat Merkezi, gerillaların direniş süresince 10 helikopter, 42 Dron, 2 tank, 3 kepçe, 15 zırhlı askeri aracın yanı sıra 100'e yakın teknik takip cihazının imha edildiğini kaydetti.

Bilançoya göre gerillaların eylemleri esnasında 78 mevzi ve 22 askeri çadır imha edilirken, çok sayıda silaha ve askeri malzemeye de el konuldu.