29 Eylül 2024 Pazar

HPG'den Diril çiftine ilişkin açıklama

HPG, Beytüşşebap'ta kaybolan Şimoni ve Hürmüz Diril çiftine ilişkin, "2 sivil vatandaş bölgede kontra faaliyetleri yürüten 3 kişi tarafından kaçırılarak katledilmiş ve bu sivil yurttaşların cenazelerini Hêzil suyuna atmışlardır" açıklaması yaptı.

HPG Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kovankaya (Mehri) köyünde yaşayan ve 11 Ocak'ta kaybolan Keldani Hürmüz ve Şimoni Diril çiftine ilişkin açıklama yaptı.

Keldani Hürmüz ve Şimoni Diril çifti, 11 Ocak'ta kaybolmuş, Şimoni Diril'in cenazesi 20 Mart'ta köyün yakınındaki bir derede bulunmuştu. Şimoni Diril İstanbul'da defnedilirken, Hürmüz Diril'e halen ulaşılamadı. Ailesi kayıpların akibetini sorarken, AKP medyası çiftin kaybolmasından PKK sorumlu tutan haberler yapmıştı.

ANF'de yer alan HPG BİM açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

"11 Ocak tarihinde Mehrê köyünden Keldani olan Şimoni ve Hürmüz Diril isimli eşlerin kaybolduğu bilinmektedir. Bu olay ile ilgili olarak; olay günü bu 2 sivil vatandaş bölgede kontra faaliyetleri yürüten 3 kişi tarafından kaçırılarak katledilmiş ve bu sivil yurttaşların cenazelerini Hêzil suyuna atmışlardır.

"İşgalci TC devleti, kontraların yaptığı bu katliamı güçlerimizin yaptığını iddia edilmiş ve bölge halkına yönelik yaptığı bu insanlık dışı uygulamaların üzerini kapatmaya çalışmıştır. Biz hareket olarak Kürdistan’da yürütülen savaşta hiçbir zaman masum sivil halkı hedef haline getirmedik. Hedeflerimiz her zaman düşman güçleri ve halkımızın değer yargılarına saldırarak zarar veren unsurlar olmuştur. Kadim bir halk olan Keldani’lerin hedeflenmesi, işgalci TC devletinin faşist zihniyetini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu zihniyet DAİŞ zihniyeti ile aynı olup, bölgedeki kadim halklara karşı yapılan böyle alçakça saldırılarla bu zihniyeti göz önüne serilmektedir. İşgalci TC devletinin özel olarak planladığı bu olayı özel savaş medyası aracılığı ile de PKK’nin yaptığını servis etmiştir. Soykırımcı TC ordusunun çeteleri bilinçli ve örgütlü bir şekilde yurtsever halkı hedeflemektedir. Faşist TC devletine bağlı kontraların gerçekleştirdiği bu alçakça katliamın hesabı en ağır bir şekilde sorulacaktır. Bu temelde şehit düşen Şimoni ve Hürmüz Diril çiftinin başta ailesi olmak üzere tüm Keldani halkına başsağlığı diliyoruz."