29 Eylül 2024 Pazar

HPG şehit düşen 3 gerillanın kimliğini açıkladı

HPG, Van ve Besta'da yaşanan çatışmalarda 3 gerillanın ölümsüzleştiğini açıkladı. Açıklamada, "Şehadetleriyle biz yoldaşlarına daha fazla mücadele etme gerekçesi olan, halkımızın yiğit evlatları Cûdî, Dijwar ve Yusuf yoldaşlarımızın aileleri ve Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz" denildi.

Halk Savunma Güçleri (HPG) Basın İrtibat Merkezi (BİM), Eylül ve Ekim ayında yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren üç gerillanın kimliğini açıkladı.

Van Eyalet Komutanlığı üyesi Cumhur Kahraman'ın (Cûdî Kahraman) Eylül ayında, Van'da yaşanan çatışmada ölümsüzleştiği duyurulan açıklamada, "Yoldaşımız Wan alanında Eylül ayında işgalci Türk ordusuyla yaşanan çatışmada son nefesine kadar savaşarak partimizin direniş geleneğinin seçkin bir örneği olarak şehadete ulaştı. Gençlik çalışmalarından halk çalışmalarına, savaşçılıktan komutanlığa kadar devrimci yaşamının her anını mücadele ederek şehitlerimize ve önderliğimize layık olmanın yüksek duyarlılığı ile geçiren Cûdî yoldaşımız, demokratik modernite gerillacılığının en seçkin örneklerinden biri olmuştur. Yer aldığı her çalışmada başarı dışında herhangi bir ölçüyü kabul etmemiş ve başarı çıtasını sürekli yükselterek halkımızın özgürlük mücadelesini daha da büyütmek istemiştir" denildi.

Açıklamada, 2 Ekim günü Besta bölgesinde yaşanan çatışmada Mazlum Bahadır (Dijwar Çarçela) ve Yılmaz Aslan (Yusuf Mirdêsî) adlı gerillaların yaşamını yitirdiği duyuruldu.

HPG BİM tarafından yapılan açıklamada, "Uzun bir süre bulundukları Botan alanındaki başarılı pratikleriyle düşman saldırılarına karşı her defasında gerekli cevabı veren ve Botan alanının direniş tarihine uygun bir mücadele yürüten Dijwar ve Yusuf yoldaşlarımız 2 Ekim 2022 günü Besta alanında işgalci Türk ordusuyla yaşanan çatışmalarda son nefeslerine kadar savaşarak şehadete ulaştı. Mücadeleleriyle Botan'ın direniş geleneğini layıkıyla sürdüren bu değerli yoldaşlarımız, düşman saldırılarına karşı iradeli ve fedaice savaşlarıyla da Botan'ın kahramanlık tarihinde yeni bir sayfa açmışlardır. Bu özelliklerinden dolayı yeni dönemin öncü birer komutanı olan Dijwar ve Yusuf yoldaşlarımız şehadetleriyle her zaman biz yoldaşlarının yüzünü dönecekleri kıblegahları olmuştur" ifadelerine yer verildi.

"Şehadetleriyle biz yoldaşlarına daha fazla mücadele etme gerekçesi olan, halkımızın yiğit evlatları Cûdî, Dijwar ve Yusuf yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere tüm yurtsever Kurdistan halkımıza başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verilen açıklamada ölümsüzleşen üç gerillanın kimlik bilgileri de paylaşıldı.

Kod Adı: Cûdî Kahraman
Adı Soyadı: Cumhur Kahraman
Doğum Yeri: Colemêrg
Anne-Baba Adı: Cevahir - Hüsnü
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2022 / Wan

Kod Adı: Dijwar Çarçela
Adı Soyadı: Mazlum Bahadır
Doğum Yeri: Şirnex
Anne-Baba Adı: Gürcü - Selahattin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Ekim 2022 / Besta
    
Kod Adı: Yusuf Mirdêsî
Adı Soyadı: Yılmaz Aslan
Doğum Yeri: Riha
Anne-Baba Adı: Güler - Halil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Ekim 2022 / Besta