29 Eylül 2024 Pazar

'Hiçbir güç örgütlü bir halkı yenemez'

TKŞ Serêkaniyê ve Girê Spî'nin işgal edilmesinin üçüncü yılı dolayısıyla eylem yaptı. Açıklamada, "İrademizi kırma saldırılarına karşı halk savaşını örgütleyerek varlığımızı koruyacağız. Hiçbir güç örgütlü bir halkı yenemez" denildi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) üyeleri Serêkaniyê ve Girê Spî kentlerinin Türk devleti tarafından işgal edilmesinin üçüncü yılında eylem yaptı. Hesekê'de Okuma Bahçesinde gerçekleştirilen eylemde Fadya Sido konuştu.

İşgal altındaki tüm kentleri özgürleştirene kadar direneceklerini belirten Fadya Sido, "Bugün devrimimiz 10. yılını geride bırakırken bütün ezilen halkları temsil etmeye devam ediyor. 105 yıl sonra Sovyet devriminin ateşi Rojava devriminde harlanmaya devam ediyor, şimdi Rojava kadın devriminin ateşi 'Jin jîyan azadî' sloganı ile Rojhilat Kürdistan'ından tüm dünyaya bütün ezilen halkların mücadelesinde harlanıyor" dedi.

İşgallerin uluslararası emperyalist devletlerin desteği ve onayıyla gerçekleştiğine dikkat çeken Sido, Che Guevara'nın 9 Ekim 1967'de Amerika istihbaratı tarafından katledildiği, yine PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 9 Ekim 1998'de ABD öncülüğünde uluslararası bir komplo ile Suriye'den çıkartıldığını hatırlattı. İşgalin 9 Ekim tarihinde gerçekleşmesinin tesadüf olmadığına dikkat çeken Fadya Sido, Türk devletinin ABD ve Rusya gibi emperyalist güçlerin onayı ve desteği ile Serêkaniyê ve Girê Spî'yi işgal ettiğini kaydetti.

Türk devletinin devrimi boğma savaşına karşı halkın QSD, YPG, YPJ, enternasyonalist ve komünist savaşçılar öncülüğünde eşsiz bir direniş yürüttüğünü vurgulayan Fadya Sido, "Türk devleti ve çetelerinin Silahlı İnsansız Hava Araçlarıyla (SİHA), özel savaş yol ve yöntemleri ile, halk içerisinde ajanlık faaliyetleri örgütleyerek her gün halkın ve devrimin öncüleri şehit düşürdüğü vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Herkes bilsin ki tarih hiçbir zaman ihanet ve ahlaksızlığı kabul etmez. Para ve Avrupa'ya çıkma karşılığında halka karşı suç işleyenler ve düşmanla işbirliği yapanlar iyi bilsin ki ezilen halkların öfkesinden hiçbir zaman kurtulamayacaklar. Gün gelecek devran dönecek mutlaka bulaştıkları kirliliğin hesabını vereceklerdir" şeklinde konuştu. 

Açıklamanın sonunda Fadya Sido, "İrademizi kırma saldırılarına karşı halk savaşını örgütleyerek varlığımızı koruyacağız. Hiçbir güç örgütlü bir halkı yenemez" dedi.

Eylem "Kahrolsun işgal” sloganlarıyla sona erdirildi.