29 Eylül 2024 Pazar

Hevî Sarya: MLKP devrimin ve ayaklanmanın partisidir

MLKP/KKÖ komutanlarından Hevî Sarya, MLKP'nin 28. kuruluş yıldönümünü kutlamak için mesaj yayınladı. Sarya "Partimiz MLKP düşmanın yoğun ateşi altında devrimci bir tarih yaratarak bugünlere kadar geldi" dedi. Mücadelenin daha fazla yükseltilmesi gereken bir dönem olduğuna dikkat çeken Sarya, yeni savaş yılında faşizme, sömürgeciliğe, erkek egemenliğine ve kapitalizme karşı mücadeleyi büyüteceklerini vurguladı.

Marksist Leninist Komünist Parti/Komünist Kadın Örgütü (MLKP/KKÖ) komutanlarından Hevî Sarya, partilerinin 28. kuruluş yıldönümü vesilesiyle kutlama mesajı yayınladı.

Sarya mesajına şu sözlerle başladı: "Proleteryanın öncü müfrezesi ve savaş kurmayı olan, dünya komünist hareketinin Türkiye ve Kürdistan kolu olan partimiz MLKP'nin 28. savaş yılını en içten devrimci duygularımızla selamlıyoruz."

MLKP'nin faşizmin yoğun ateşi altında devrimci bir tarih yaratarak bugünlere kadar geldiğini dile getiren Sarya, "Türkiye ve Kürdistan'da, sömürgeciliğin, faşizmin, erkek egemenliğin yıkılması, işçi-emekçi halk cumhuriyetleri birliğinin ve sosyalizmin kurulması konusunda büyük bir kararlılıkla, devrimci iddia ile yürüyüşünü sürdürmekte. İçinden geçtiğimiz süreç tasfiyeciliğin alabildiğince geliştirildiği, düşmanın faşist psikolojik savaş aygıtlarıyla tüm yoğunluğuyla sürdüğü, devrim ve sosyalizm mücadelesinin büyük zorluklar içerisinde ilerlediği bir dönemdir" dedi.

MLKP'nin kendisini amaçlaştırmadığını belirten Hevî Sarya şöyle devam etti: "Partimiz MLKP, şu sloganda kendisini tariflediği gibi, 'Devrimin zaferi için yaşasın MLKP'yi kendine rehber edinmiştir. Hiçbir zaman kadrolarını, kendisini amaçlaştırmayan, faşizme, sömürgeciliğe, erkek egemenliğine, kapitalizme, emperyalizme karşı mücadeleyi amaç edinen ve bu temelde de adanmış devrimcilik çizgisinde yürüyen, şehitlere bağlılıkla ilerleyen bir çizginin sonsuz, daimi, kararlı partisi olmayı hak etmiştir. Bu temelde partimiz MLKP'yi uğruna yürüttüğü mücadeleyi, bu onurlu duruşu nedeniyle de buradan büyük bir saygı ile kutluyoruz."

'MLKP GÖRÜŞLERİNİ DEVRİMCİ PRATİĞİYLE ORTAYA KOYMAYI ESAS ALIR'
Emperyalist kapitalist sistemin kriz içinde olduğunu ve ayaklanmalar döneminin başladığını belirten Sarya, mesajının devamında şöyle konuştu: "Partimiz MLKP, emperyalist küreselleşme evresinde kapitalizmin varoluşsal krizinin derinleştiği tespitiyle bugün ayaklanmaların ve devrimci süreçlerin güncelliğine dikkat çekmektedir. Evet, devrim güncel bir sorundur. Partimiz MLKP de devrimin partisi olarak, ayaklanmanın partisi olarak konumlanmaktadır. Bunu, eylemiyle göstermektedir. MLKP, eylem demektir, savaş mevzileri demektir, direniş demektir, tarih bilinci ve iktidar bilinci demektir. Dolayısıyla teorisini, programatik görüşlerini gündelik devrimci pratiğiyle ortaya koymayı her daim başarmayı esas almıştır."

10 Eylül'ün, 1920 yılında Mustafa Suphi ve yoldaşlarının önderliğinde TKP'nin kuruluşun yıldönümü olduğunu hatırlatan Sarya, MLKP'nin 10 Eylülde kurulmasının komünistlerin  birliğine bağlılığının göstergesi olduğunu belirtti. Sarya, MLKP'nin Birlik Devrimi'ni gerçekleştiren öncellerinin devrimci birikimine yaslandığını belirtti. Sarya şöyle devam etti: "Partimiz yine, 71 devrimci partileri THKP-C, TKP/ML, THKO gibi, o dönemin Kızıldere ruhuna rengini veren devrimci partilerin atılımcı ve devrimci çizgisini kendine rehber edinmiştir. Partimiz MLKP, TKP'den 71' devrimci örgütlerine, Kürt özgürlük mücadelesinin serhildan ve gerilla çizgisine kadar geride kalan tüm tarih boyunca bu idealler doğrultusunda politik savaşımı büyütmeye odaklanmaktadır."

'ÖZGÜR, ADİL VE EŞİT BİR DÜNYANIN YARATILMASI İÇİN MÜCADELE'
Faşizme karşı mücadelenin daha fazla yükseltilmesi gerektiğini vurgulayan Sarya, MLKP'nin özgür, adil ve eşit bir dünyanın yaratılması için mücadele ettiğinin altını çizdi. Sarya şunları belirtti: "İçinden geçtiğimiz dönem, faşizme karşı mücadelenin daha fazla yükseltilmesi gereken bir dönemdir. Çok daha fazla iktidar mücadelesinin; burjuvaziyi alt etme, onun tüm mekanizmalarını parçalayarak dağıtma, sömürgeciliği ortadan kaldırma, tüm bu görevler güncel görevler olarak partimiz MLKP'nin omuzlarındadır. Ve yine ataerkil kapitalist düzenin, erkek egemen sistemin, ortadan kaldırılması, ve tasfiye edilmesi, özel mülkiyet düzenin ortadan kaldırılması, özgür, adil ve eşit bir dünyanın yaratılması yeni toplumun inşası konusunda partimiz MLKP bugün kendini siyasal ve örgütsel olarak inşa etmektedir."

KKÖ komutanlarından Hevî Sarya, MLKP'nin gücünü işçi sınıfı, emekçiler ve ezilenlerden aldığını belirtti. Sarya "Partimiz MLKP, politikanın güçle yapılacağının ayırdındadır. O yüzden yüzünü milyonlara dönmüştür. Esas olarak proleteryadan, işçi ve emekçilerden, ezilenlerden gücünü almaktadır. Partimiz MLKP, ezilen halkların partisidir, kadınların, gençlerin partisidir, fakirlerin partisidir. Bu temelde, halkları, tüm ezilen kesimleri örgütleyerek zafere yürüyecektir. Bu açık ve nettir" diye konuştu.

'MLKP ÖLÜMSÜZLER PARTİSİDİR, ZAFERE DE BÖYLE YÜRÜYECEKTİR'
Sarya konuşmasının sonunda, MLKP'nin faşizme ve erkek egemenliğine karşı devrimci ittifak anlayışını sahip olduğunu belirtti. Sarya son olarak şunları dile getirdi: "Partimiz MLKP, kendini amaçlaştırmadığı gibi, faşizme, kapitalizme ve erkek egemenliğine karşı mücadelenin büyütülmesinde de her türlü devrimci ittifak arayışında olmayı esas edinmiştir. Bugüne kadar faşizme, kapitalizme karşı da mücadelede birlikte hareket etmiştir. Ve bu uğurda ortak mücadelede, ortak değerleri temsil eden şehitlerimizde, HBDH ve KBDH'da savaşmış bedeller ödemiştir. Son olarak şunu belirtiyoruz. MLKP eşbaşkanlarımız Kerim  Gökdeniz ve Berçem Güneş yoldaşların da dediği gibi, partimiz MLKP ölümsüzler partisidir. Ve zafere de böyle yürüyecektir. Zafer yürüyüşümüz bugün tüm hızıyla, tüm coşkusuyla sürmektedir. Şehitlerimizin önünde büyük bir saygı ile eğilerek bugün mücadelenin farklı siperlerinde dövüşen, savaşan tüm yoldaşları selamlıyoruz. Tüm yoldaşlarımıza başarılar diliyoruz."