29 Eylül 2024 Pazar

Helikopterden atılan Turgut ve Şiban'ı haberleştiren gazetecilere bir dava daha

Van'da Servet Turgut ve Osman Şiban'ın helikopterden atılmasını haberleştiren gazetecilere verilen gözaltı kararıyla Turgut ile Şiban hakkındaki gözaltı kararının aynı savcıdan verildiğini ortaya çıkaran gazeteciler Ferhat Çelik ve İdris Yayla hakkında dava açıldı.

Van'ın Çatak ilçesinde askeri helikopterden atılan Servet Turgut ve Osman Şiban hakkındaki gözaltı kararıyla olayı ortaya çıkaran gazeteciler hakkındaki gözaltı kararını aynı savcının verdiğini keşfederek haberleştiren Mezopotamya Ajansı (MA) İmtiyaz Sahibi Ferhat Çelik ile Jiyan TV İmtiyaz Sahibi İdris Yayla hakkında süren soruşturma davaya dönüştü.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından hazırlanan iddianamede, "Gazetecilere gözaltı talimatı aynı yerden" haberinin konusu savcı İsmail Köker'in isminin açık olarak verilmesi suçlama konusu yapıldı. Çelik ve Yayla'ya "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme" suçlaması yöneltilirken, savcının yapılan haberler nedeniyle teşhir edildiği öne sürüldü. Söz konusu iddialarla hazırlanan iddianame, Van 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Gazetecilerin yargılanacağı davanın ilk duruşması ise 22 Kasım'da görülecek.