27 Eylül 2024 Cuma

Helal Akreditasyon az ve öz çalışmanın formülünü buldu!

Helal Akreditasyon Kurumu’nun iki yılda 11,5 milyon lira harcadığı, buna karşın bugüne kadar sadece bir tane sertifika verdiği ortaya çıktı. Söz konusu sertifika da Türk Standartları Enstitüsü'ne verilmiş.

Gıda ürünlerine ‘Helal Ürün Sertifikası’ vermek amacıyla kurulan ve son 2 yılda 11,5 milyon lira bütçe harcayan Helal Akreditasyon Kurumu’nun geçen 2 yılda sadece bir sertifika verdiği ortaya çıktı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın soru önergesine verdiği yanıtta, kurumun iki yılda sadece bir sertifika verdiğini söyledi.

Gıda alanındaki ürünlere “Helal Sertifikası” vermek amacıyla kurulan ve 5 yönetim kurulu üyesi atanıp 4 daire başkanı ile 50 kişilik personel de alan son 2 yıllık bütçesi ise 15.5 milyon lira olan Helal Akreditasyon Kurumu, iki senede yalnızca 1 sertifika verebildi.

Bütçesinin 11,5 milyon lirasını harcayan, Kurumun ilk ve tek sertifikası Türk Standartları Enstitüsü'ne verildi. TSE, bir nevi Helal Akreditasyon Kurumu’nun üst yapısı niteliğinde.