27 Eylül 2024 Cuma

HDP'ye ırkçı saldırı düzenleyen faşist serbest bırakıldı

HDP İstanbul İl Örgütü'ne ırkçı saldırı düzenleyen faşist Mehmet Beyazıt, ifadesi sonrası sevk edildiği adliyeden serbest bırakıldı. Duruma tepki gösteren HDP  avukatlarından Yamar, yeni saldırılara davetiye çıkarıldığını kaydetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü'ne dün ırkçı saldırı düzenleyen faşist Mehmet Beyazıt, sevk edildiği adliyede serbest bırakıldı. HDP'lilere "Siz teröristsiniz" diyerek saldıran faşist Beyazıt, kendisini Mehmet ile Ferhat adında iki kişinin Harmantepe Camisi'nden HDP'ye saldırmak üzere gönderdiği bilgisini paylaştı.

Kasımpaşa Polis Merkezi'ne götürülen saldırgan, burada beyan vermedi. "Hakaret", "Tehdit" ve "Mala zarar vermek" iddialarıyla savcılıkta ifadesi alınmak üzere Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen fail, İstanbul Bakırköy Ord. Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi'nde iki kere yattığını söyleyerek, adli kontrol uygulaması ile serbest bırakılmak üzere 7'nci Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlik, talebi "ölçüsüz" bularak, faili serbest bıraktı.

Şikayetçi olan HDP ve partililerin avukatı ve Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Ferdi Yamar, faşistin serbest bırakılmasına tepki gösterdi. HDP'nin sistematik bir şekilde bu ve benzer saldırılara uğradığını ve yargının da bu durumun üstünü "cezasızlık" politikası ile örttüğünü söyleyerek, saldırıların önünün açıldığını ifade etti. Yamar, "Bu durum, saldırıların her geçen gün artırmasına neden oluyor. Yeni saldırılara da adeta davetiye çıkarıyor" dedi.

Yamar, HDP'ye yapılan saldırılara münferit olay olarak değil ırkçı faşist saldırılar olarak baktıklarını dile getirerek, "Bu minvalde olaylara yaklaşıyoruz. Hukuki sürecin takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna bildiririz" ifadelerini kullandı.