27 Eylül 2024 Cuma

HDP'ye faşist saldırı

HDP İstanbul İl Örgütü'ne ırkçı saldırı düzenleyen faşist Mehmet Beyazıt, kendisini Harmantepe Camisinden iki kişinin HDP'ye saldırmak üzere gönderdiğini söyledi. Gözaltında olan Beyazıt için valilik klasik "psikolojisi bozuk" savunmasıyla saldırıyı meşrulaştırmaya çalıştı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü'ne ırkçı faşist saldırı düzenlendi. Mehmet Beyazıt adlı faşist, partililere, "siz teröristsiniz" diyerek, saldırdı.

Partililer ise faşisti etkisiz hale getirdi. Bu sırada faşist, Kağıthane'de oturduğunu ve Mehmet ile Ferhat adında iki kişinin kendisini Harmantepe Camisinden HDP'ye saldırmak üzere gönderdiği bilgisini paylaştı. Partililer, daha sonra faşisti çağırdıkları polise teslim etti. HDP'liler, Kasımpaşa Polis Merkezi'ne götürülen faşist hakkında şikayetçi oldu. Faşistin savcılıkta ifadesi alınmak üzere yarın adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Saldırıdan hemen sonra İstanbul Valiliği açıklama yayınlayarak, faşist Beyazıt'ın "Hakaret", "Cinsel taciz-tehdit" ve "Mala zarar verme" ve birçok suç kaydının olduğunu açıkladı. Beyazıt'ın aynı zamanda İstanbul Bakırköy Ord. Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi'nde kaydının bulunduğunu söylelerek saldırıyı meşrulaştırmaya çalıştı.