27 Eylül 2024 Cuma

HDP'nin İzmir'den yola çıkan tırına el koyan polis halka ateş açtı

HDP'nin İzmir'den Osmaniye'ye gönderdiği yardım tırına devlet el koydu, tepki gösteren halka polis ateş açıldı. HDP Milletvekili Kemal Pekgöz, "Polis insanları tartaklayıp tırı bilinmeyen bir yere götürmüş" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin (ESP) İzmir'den topladığı yardımların bulunduğu tıra polis el koydu. "Valilik izni olmadığı" bahanesiyle tıra el koyan polis, tır şoförünü, yeğenini ve yardım dağıtımında gönüllü olarak yer alan Ömer Turhan'ı gözaltına aldı. Polisin HDP Osmaniye İl Eşbaşkanı Celal Eker'i darp etmesi üzerine duruma tepki gösteren halka hakaret eden polis, ateş açtı.

HALK HDP'DEN YARDIM TALEP ETTİ
HDP Koordinasyon Merkezi, Osmaniye'de HDP seçmeninin olduğu mahallere yeterince yardım dağıtılmadığı yönünde bilgi geldiğini ve halkın HDP'den yardım talep ettiğini bunun üzerine İzmir'de toplanan yardımların bölgeye gönderildiğini aktardı.

PEKÖZ: TIR BİLİNMEYEN BİR YERDE
Polisin tıra el koyması ve halka saldırısına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, "Osmaniye'ye İzmir'den gönderilen ve parti binamız önünde dağıtılacakken güvenlik kuvvetleri insanları tartaklayıp TIR'ı alıp bilinmeyen bir yere götürmüş ve dağıtımı engellemiştir. Yardım etmeyen iktidar gönüllü yardımları da engelliyor. Zulmünüzde boğulun. Enkaz altında binlerce insan varken 'kimseyi açıkta bırakmadık, bırakmayız' diyebiliyorlar. Enkaz altında bıraktınız yetmedi mi. 6 gün oldu hala ulaşılamayan beldeler varken" ifadelerini kullandı.