29 Eylül 2024 Pazar

HDP'li kadınların açıklamasına polis engeli

HDP İzmir Kadın Meclisi'nin, Cumartesi Anneleri'nin adalet arayışının 25'inci yılı nedeniyle yapmak istediği açıklamaya polis izin vermedi. İl binasında yapılan açıklamada, "Devlet kayıpların isimlerinin okunmasını ve ailelere destek verilmesinin korkusunu yaşıyor" denildi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Kadın Meclisi'nin Cumartesi Anneleri'nin adalet arayışının 25'inci yılı nedeniyle Türkan Saylan Kültür Merkezi binası önünde yapmak istediği açıklamaya polis izin vermedi. Bunun üzerine il binasına geçilerek kısa bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür, açıklamalarının İzmir Güvenlik Şubesi tarafından keyfi bir şekilde yasaklandığını söyledi. Tekgür, kendi açıklamalarından önce basın açıklaması yapıldığını ve izin verildiğini hatırlatarak, "Bu hükümetin almış olduğu keyfi karardır. Sadece HDP üzerine uyguladığı baskıdır ve HDP'nin sesini kısmak için aldığı karardır. Yani bu uygulama 'HDP konuşmasın diğer herkes konuşsun' demektir" diye konuştu.

'FAİLLERİ BİLİYORUZ'
Çocuklarını kemiklerini arayan annelerin yürüttükleri mücadelenin arakasında olduklarını vurgulayan HDP Parti Meclis Üyesi Berna Çelik ise, yapmak istedikleri açıklamanın keyfi şekilde izin verilmediğini kaydetti. Devletin kayıpların isimlerinin okunmasını ve ailelere destek verilmesinin korkusunu yaşadığını söyleyen Çelik, "Failleri biliyoruz, failler nerde? Annelerin eylemlerini yeniden selamlıyorum. Bugün devletin kadınların sesinden, devriminden korktuğunu bir kez daha gördük" dedi.